Tijdens de eerste individuele manche van de CrossCup in Mol maakte Jonathan Goudeseune indruk met een knappe zesde plaats.
Volledig scherm
Tijdens de eerste individuele manche van de CrossCup in Mol maakte Jonathan Goudeseune indruk met een knappe zesde plaats. © BELGA

Jonathan Goudeseune is klaar voor CrossCup in Roeselare: “Zo hoog mogelijk eindigen”

VeldlopenZondag wordt in Roeselare de West-Vlaamse manche van de CrossCup afgewerkt. Traditioneel is het ook de kwalificatiewedstrijd voor het EK veldlopen dat op 12 december in het Ierse Dublin wordt georganiseerd. Bij de mannen wordt het aan West-Vlaamse kant vooral uitkijken naar Ieperling Jonathan Goudeseune. De 23-jarige atleet van FLAC gaf in Mol met een knappe zesde plaats alvast zijn visitekaartje af. “De vorm is goed, maar een EK-selectie lijkt me niet realistisch”, klinkt het.

  1. Yannick Glorieux na gelijkspel tegen Luxemburg: “De vermoeidheid begon door te wegen, maar belangrijkste is dat we in het najaar deelnemen aan EK-kwalificatie”

    Yannick Glorieux na gelijkspel tegen Luxemburg: “De vermoeid­heid begon door te wegen, maar belangrijk­ste is dat we in het najaar deelnemen aan EK-kwalifica­tie”

    In een lege Alverberg voor de return tegen Luxemburg speelden de Belgen 27-27 gelijk. De Red Wolves beleefden een moeizame avond en haalden niet hun niveau van de voorbije wedstrijden. De heenwedstrijd werd gewonnen in Luxemburg (26-32) en na dit gelijkspel mogen de Belgen deelnemen aan de kwalificatiecampagne van het EK 2024 die in het najaar van start gaat.