Jonas Rickaert sprintte aan het einde van de zeventigste editie van de profkermiskoers in Westrozebeke sneller dan Luke Mudgway. Aaron Verwilst en Piotr Havik drongen op de plaveien niet meer aan.
Volledig scherm
Jonas Rickaert sprintte aan het einde van de zeventigste editie van de profkermiskoers in Westrozebeke sneller dan Luke Mudgway. Aaron Verwilst en Piotr Havik drongen op de plaveien niet meer aan. © VDB

Jonas Rickaert wint in Westrozebeke: “Kende Nieuw-Zeelander niet, maar heb vertrouwen in mijn sprint”

wielrennen profsJelle Wallays gaf door problemen met de darmen forfait voor de zeventigste Grote Prijs Raf Jonckheere in Westrozebeke. Zo was Jonas Rickaert de enige Tourrenner aan de start van deze profkermiskoers. De 27-jarige pion van Alpecin-Fenix maakte het in een sprint met vier keurig af.

 1. Olsa Brakel pakt meer dan verdiend punt bij Sparta Petegem: “En dat met vier jongeren in de ploeg”
  Voetbal Tweede nationale A

  Olsa Brakel pakt meer dan verdiend punt bij Sparta Petegem: “En dat met vier jongeren in de ploeg”

  Olsa Brakel heeft zich op een meer dan degelijke manier herpakt na de pijnlijke thuisnederlaag van vorige week op eigen veld tegen Dikkelvenne. Tegen uittredend kampioen Sparta Petegem keek geel-zwart al vlug tegen een achterstand aan, maar D’Hondt en Cordie deden hun ploeg dromen van een stunt. Een verdedigend schoonheidsfoutje zorgde uiteindelijk nog voor de gelijkmaker, zodat Olsa met een dubbel gevoel op de puntendeling terugblikte.
 2. Quinten Hermans deelt in Belgische regenboogvreugde: “Mijn job kunnen doen”
  Wielrennen profs

  Quinten Hermans deelt in Belgische regenboog­vreug­de: “Mijn job kunnen doen”

  Quinten Hermans (34ste) deelde mee in de regenboogvreugde van de Belgen na de wereldtitel voor Remco Evenepoel. De Looienaar schoof samen met de wereldkampioen en Stan Dewulf mee in een grote groep. Die bleek achteraf bepalend te zijn voor het verdere koersverloop. “Dit was een prachtig WK met een mooie kampioen, maar vooral een perfect ploegenspel. We zaten waar we moesten zitten. Ik heb mijn job kunnen doen en daar ben ik tevreden mee.”