De titel in derde nationale, met Paul Van Himst in de ploeg, en de bekerstunt tegen de toenmalige eerstenationaler Winterslag zijn voor Johan Dierickx herinneringen om te koesteren.
Volledig scherm
De titel in derde nationale, met Paul Van Himst in de ploeg, en de bekerstunt tegen de toenmalige eerstenationaler Winterslag zijn voor Johan Dierickx herinneringen om te koesteren. © Geert De Rycke

Johan Dierickx (Eendracht Aalst) over de tijd van toen: “Bosman-arrest deed de club de das om”

voetbal traditieclubsWeinig spelers waren zo geliefd bij de Aalsterse supporters als Johan Dierickx (68). Het jeugdproduct van Eendracht sloot in 1966 aan bij zijn geliefde club en speelde van 1972 tot 1984 in het eerste elftal. Na zijn carrière baatte hij 27 jaar lang een krantenwinkel uit in de Aalsterse Kattenstraat en nu doet hij als gepensioneerde rondleidingen voor groepen in het Koning Boudewijnstadion. Matchen van Eendracht woont hij nog sporadisch bij.

 1. Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”
  Play
  Tennis
  2

  Umpire voelt zich zwaar geïntimi­deerd door boze vader van tennisster en vraagt bescher­ming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”

  11:00
 2. Hallucinant schandaal rond ‘spannendste 2 sportminuten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd
  Play
  Meer sport
  2

  Halluci­nant schandaal rond ‘spannend­ste 2 sportminu­ten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd

  12:01