Joeri Vermoesen warmde op aan de kust, bekeren deed de Aalstenaar vooralsnog niet. Hij is op de sukkel met een liesblessure.
Volledig scherm
Joeri Vermoesen warmde op aan de kust, bekeren deed de Aalstenaar vooralsnog niet. Hij is op de sukkel met een liesblessure. © Johan Picqueur

Joeri Vermoesen ziet Okapi Aalst vanop de bank doorstoten in Beker van België: “We zijn klaar voor Luik”

Basketbal BNXT-LeagueOkapi Aalst stoot door naar de achtste finales van de Beker van België. De Ajuinen kenden zondag aan de kust weinig problemen met derdeklasser Gistel-Oostende. Joeri Vermoesen zat na een liesblessure opnieuw in de kern, maar werd uit voorzorg aan de kant gehouden. “De focus staat al op Luik, de eerste test voor Okapi Aalst”, blikt-ie met ons vooruit.

 1. Julie Voet wint CrossCup in Roeselare en mag naar EK veldlopen: “Een droom die uitkomt”
  Veldlopen

  Julie Voet wint CrossCup in Roeselare en mag naar EK veldlopen: “Een droom die uitkomt”

  Zondag stond in Roeselare de tweede individuele CrossCup-manche van het seizoen op het programma. Het was meteen ook een hele belangrijke, want in Roeselare worden traditioneel ook de tickets voor het EK veldlopen uitgedeeld. Julie Voet liep in de kleuren van het organiserende AV Roeselare de wedstrijd van haar leven en mag zich, dankzij haar allereerste CrossCup-zege ooit, nu ook opmaken voor het EK veldlopen dat op 11 december in Turijn wordt afgewerkt. “Ik ben dolgelukkig”, klinkt het.
 2. Thimo Willems wordt opnieuw prof bij VolkerWessels Cycling Team: “Mijn zoektocht naar een nieuwe ploeg heeft niet lang geduurd”
  Wielrennen profs

  Thimo Willems wordt opnieuw prof bij VolkerWes­sels Cycling Team: “Mijn zoektocht naar een nieuwe ploeg heeft niet lang geduurd”

  Thimo Willems (26) heeft er een bewogen jaar opzitten en dat had weinig met het sportieve te maken. “Minerva leek me een heel mooi project om weer aan te knopen met het sportieve succes. Dat is me ook gelukt. Ik kon winnen in de Vermarc Classic en haalde het podium in de Brussels Cycling Classic en de GP Claude Criquielion. Dat zijn mooie uitslagen. Ook binnen de ploeg zat het prima. Ploegleider Preben Van Hecke leverde prima werk en ook het team kon resultaten voorleggen. In april overleed ploegbaas Filip Carpentier. Dat was een donderslag bij heldere hemel. Niemand wist hoe het verder moest gaan met het team. Aanvankelijk waren er positieve signalen, maar uiteindelijk beslisten de opvolgers van Filip om de ploegwerking niet te verlengen. Dat was een spijtige zaak.”