Joeri Poelmans in actie tegen Lommel.
Volledig scherm
Joeri Poelmans in actie tegen Lommel. © BELGA

Joeri Poelmans (Lierse) hoopt tegen Dender op tweede opeenvolgende basisplaats: “Ik wist dat mijn kans wel weer zou komen”

Voetbal CPLLierse wil zaterdag tegen FC Dender een vervolg breien aan de zege op het veld van Standard B. Joeri Poelmans hoopt dan weer om opnieuw van bij de aftrap zijn steentje te kunnen bijdragen. “Natuurlijk had ik dit seizoen al op meer speelminuten gerekend, maar ik kan één en ander wel plaatsen”, zegt de 27-jarige linkback.

 1. Fleur Moors pakt twaalfde plaats op het WK in Hoogerheide: “Toch wel wat teleurgesteld”
  Veldrijden EK meisjes

  Fleur Moors pakt twaalfde plaats op het WK in Hoogerhei­de: “Toch wel wat teleurge­steld”

  Geen medaille voor Fleur Moors die op het WK in Hoogerheide twaalfde werd. Haar start was nochtans goed, maar na de eerste ronde zakte de Bocholtse weg. Geen podium of medaille dus voor Moors. “Ik was vandaag gewoon niet goed genoeg. Mijn voorbereiding was ook niet top”, vertelt Moors die sinds nieuwjaar geen al te beste periode kende. “De voorbije dagen liep het iets beter, maar vandaag was ik gewoon niet bij de les.”
 2. Alec Luyckx en Berchem Sport willen recente ontgoochelingen doorspoelen met nieuwe zege tegen Racing Mechelen: “We mogen best wat stouter zijn”
  voetbal tweede nationale B

  Alec Luyckx en Berchem Sport willen recente ontgooche­lin­gen doorspoe­len met nieuwe zege tegen Racing Mechelen: “We mogen best wat stouter zijn”

  Berchem Sport liep vorig weekend tegen laat en onnodig puntenverlies aan tegen Londerzeel, 2-2 werd het. Het gelijkspel was dan wel logisch, maar na een goede start in 2023, bleven Alec Luyckx en zijn maats voor de tweede week op rij met een wrang gevoel achter. De Leeuwen slagen er dit seizoen maar niet in om definitief afstand te nemen van de gevarenzone en dus zou een nieuwe zege tegen Racing Mechelen geen overbodige luxe zijn.
 3. Jo Bytebier en HK Waasmunster nog ongeslagen: “Titelstrijd is echter nog niet gestreden”

  Jo Bytebier en HK Waasmun­ster nog ongeslagen: “Titel­strijd is echter nog niet gestreden”

  Na twaalf speeldagen staat HK Waasmunster met bijna het maximum van de punten aan de leiding in Liga 1. Enkel HC Eeklo wist de Oost-Vlamingen éénmalig op een gelijkspel houden. Coach Jo Bytebier is dan ook een tevreden coach, al is de titelstrijd nog lang niet gestreden, want eerste achtervolger Evergem telt slechts één puntje minder dan Waasmunster, dat dit weekend naar HC Izegem trekt.