Jimmy Janssens tijdens de oefenstage in Benicassim: via Waalse Pijl en L-B-L trekt hij naar zijn eerste Giro.
Volledig scherm
Jimmy Janssens tijdens de oefenstage in Benicassim: via Waalse Pijl en L-B-L trekt hij naar zijn eerste Giro. © Alpecin-Fenix

Jimmy Janssens kijkt uit naar de Giro: “Als vrijbuiter naar mijn eerste grote ronde”

WIELRENNEN PROFSJimmy Janssens maakt zich op voor z’n eerste grote ronde. Op 8 mei begint de pion van Alpecin-Fenix in Turijn aan de Ronde van Italië. Haalt hij de eindstreep van de Giro, dan mag hij op 30 mei in Milaan zijn 32ste verjaardag vieren.

 1. Olsa Brakel heeft huiswerk klaar met aantrekken van voormalig Jonge Duivel Visar Shala: “Geen seconde getwijfeld over deze opportuniteit”
  voetbal tweede nationale A

  Olsa Brakel heeft huiswerk klaar met aantrekken van voormalig Jonge Duivel Visar Shala: “Geen seconde getwijfeld over deze opportuni­teit”

  Het ambitieuze Olsa Brakel heeft een vierde grote vis aan de haak kunnen slaan. Met de 21-jarige Visar Shala kaapte geel-zwart een supertalent weg voor de neus van enkele profclubs. Shala trainde het afgelopen seizoen bij de beloften van eersteklasser Antwerp, maar was voordien actief bij Club Brugge en Zulte Waregem. “Hij is missing link waar we naar op zoek waren”, meent CEO Bart Vermeulen die meteen aankondigt dat Olsa zijn huiswerk voor volgend seizoen klaar heeft.
 2. Jean-Pierre Gerets (Patro Eisden) over de tijd van toen: “Met Pummy Bergholtz pakten we twee titels op drie jaar”
  Voetbal Traditieclubs

  Jean-Pier­re Gerets (Patro Eisden) over de tijd van toen: “Met Pummy Bergholtz pakten we twee titels op drie jaar”

  Jean-Pierre Gerets speelde dertien seizoenen (1977-1990) voor Patro Eisden. De sympathieke Uikhovenaar toonde zich al die jaren een gedreven en betrouwbaar sluitstuk van de Eisdense verdediging en beleefde er vele mooie momenten. Dit zowel op het veld als achteraf tussen de supporters in de kantine. “Mijn mooiste herinnering? Onder trainer Gerard ‘Pummy’ Bergholtz grepen we twee titels op drie jaar en stegen van bevordering naar tweede nationale. En dat met praktisch allemaal spelers van Eisden en omgeving. Top was dat”, geniet de inmiddels 60-jarige Gerets nog na.
 1. Degryse en Mulder geven Kevin De Bruyne nu al de Gouden Bal
  Play

  Degryse en Mulder geven Kevin De Bruyne nu al de Gouden Bal

 2. Vormer furieus tijdens pauze: “Waar zijn we vandaag mee bezig? Tegen f***ing Anderlecht!”
  Play
  Club Brugge
  40

  Vormer furieus tijdens pauze: “Waar zijn we vandaag mee bezig? Tegen f***ing Anderlecht!”

  4 mei