Jimmy Coenraets: “De vrouwen zijn zich ervan bewust dat er mogelijkheden liggen de komende maanden.”
Volledig scherm
Jimmy Coenraets: “De vrouwen zijn zich ervan bewust dat er mogelijkheden liggen de komende maanden.” © Jorghé Van Hecke

Jimmy Coenraets en leider OH Leuven zijn klaar voor deel 2: “De honger om een prijs te kunnen pakken, is er zeker”

vrouwenvoetbal super leagueDe vrouwen van OH Leuven trappen normaal gezien zondagavond hun tweede deel van het seizoen af. De kans is echter groot dat de wedstrijd in eigen huis tegen Zulte Waregem zal uitgesteld worden. We namen toch even de tijd om met Jimmy Coenraets, de coach van de competitieleider, vooruit te blikken op de komende maanden, waarin de Leuvenaren op zoek gaan naar een prijs.

 1. Park Houthalen wint thriller tegen Lindelhoeven en promoveert naar eerste provinciale: “Nipte, maar verdiende zege en promotie”
  Provinciaal voetbal

  Park Houthalen wint thriller tegen Lindelhoe­ven en promoveert naar eerste provincia­le: “Nipte, maar verdiende zege en promotie”

  Park Houthalen promoveert naar eerste provinciale. Na een ongelooflijke thriller tegen een niet-aflatend Lindelhoeven, was het Domenico Grossi die met twee doelpunten na de rust het verschil maakte. De ontlading achteraf was bijzonder groot. “Het is een nipte, maar wel een meer dan verdiende overwinning”, juichte Parktrainer Koen Van Helden na afloop. “Sinds mijn komst zetten we een reeks neer van 21 wedstrijden zonder nederlaag. Ook in eerste provinciale willen we een goed figuur slaan.” Fortuna Smeermaas en SV Breugel stijgen naar derde provinciale
 1. Hugues Van Doorne (SK Vinderhoute): “Zalig om zo de stap naar derde te kunnen zetten”
  voetbal vierde provinciale A

  Hugues Van Doorne (SK Vinderhou­te): “Zalig om zo de stap naar derde te kunnen zetten”

  Ook de remontada van Everton gezien deze week? Misschien niet, maar die van Manchester City vast wel. In de kelderverdieping van het provinciaal voetbal leek SK Vinderhoute ook een kruis te mogen maken over de promotie. In de verlengingen keek het tegen een 2-1-achterstand aan bij Akkers Middelburg. Tot duivel-doet-al Hugues Van Doorne in de slotseconden de gelijkmaker tegen de touwen knalde. En in de strafschopepiloog bleek Vinderhoute ook nog eens de sterkste. Dolle vreugde bij SKV, treurnis bij Middelburg.
 2. Niels Marnegrave en Limburg United zwaar onderuit bij Donar Groningen: “Hebben een mooi seizoen niet in schoonheid kunnen afsluiten”
  Basketbal BNXT League

  Niels Marnegrave en Limburg United zwaar onderuit bij Donar Groningen: “Hebben een mooi seizoen niet in schoonheid kunnen afsluiten”

  In de derde ronde van de BNXT play-offs verloor Limburg United thuis met acht punten verschil van Donar Groningen. In de MartiniPlaza moesten de boys van T1 Raymond Westphalen top zijn om te kunnen doorstoten. Het werd een leuke, aantrekkelijke eerste helft met twee teams aan elkaar gewaagd. Na de rust viel United als een kaartenhuis in elkaar. De bommen van Donar vlogen vlot binnen en onder de ring was uitblinker Thomas Koenis niet af te stoppen. Het werd uiteindelijk een zware 110-88-nederlaag.