Jessie Kaps plaatste zich voor de Olympische Spelen in Tokio.
Volledig scherm
Jessie Kaps plaatste zich voor de Olympische Spelen in Tokio. © RV/VSK

Jessie Kaps heeft haar ticket voor Spelen in Tokio op zak: “Vijf jaar van gedroomd en hard voor gewerkt”

SchietenJessie Kaps (23) verzekerde zich vorige week van een ticket voor de Olympische Spelen in Japan. De West-Vlaamse met Limburgse roots pakte zilver op het EK tien meter luchtgeweer. De jonge atlete is nu al de verrassing in de Belgische selectie voor Tokio. In een sport die niet meteen aan vrouwen gelinkt wordt. “Klopt, maar ik ben er al van heel jonge leeftijd mee bezig. Mijn hele familie schiet, dus ik kon niet achterblijven. Ambities voor de Spelen? Dat ik er bij ben, is al een grote overwinning”, vertelt Kaps.

  1. Er wachten de nieuwe voorzitter Patrick Risch en zijn raad van bestuur enkele uitdagingen: “Het is veel werk, maar ik heb vertrouwen”
    Korfbal

    Er wachten de nieuwe voorzitter Patrick Risch en zijn raad van bestuur enkele uitdagin­gen: “Het is veel werk, maar ik heb vertrouwen”

    Op haar jaarlijkse algemene vergadering heeft de KBKB, Vlaamse Liga, de zevenenvijftigjarige Patrick Ritsch aangesteld als nieuwe voorzitter van de federatie. Na zijn verkiezing als lid van de Raad van Bestuur volgde de bekendmaking aan de aanwezige clubs. Risch is misschien niet de meest bekende naam in het korfbal, maar zijn enthousiasme is groot.