Jessie Kaps plaatste zich voor de Olympische Spelen in Tokio.
Volledig scherm
Jessie Kaps plaatste zich voor de Olympische Spelen in Tokio. © RV/VSK

Jessie Kaps heeft haar ticket voor Spelen in Tokio op zak: “Vijf jaar van gedroomd en hard voor gewerkt”

SchietenJessie Kaps (23) verzekerde zich vorige week van een ticket voor de Olympische Spelen in Japan. De West-Vlaamse met Limburgse roots pakte zilver op het EK tien meter luchtgeweer. De jonge atlete is nu al de verrassing in de Belgische selectie voor Tokio. In een sport die niet meteen aan vrouwen gelinkt wordt. “Klopt, maar ik ben er al van heel jonge leeftijd mee bezig. Mijn hele familie schiet, dus ik kon niet achterblijven. Ambities voor de Spelen? Dat ik er bij ben, is al een grote overwinning”, vertelt Kaps.

 1. Peter Devos en FC Gullegem sluiten eerste luik voorbereiding af met gelijkspel: “Vrije grote kans dat een aantal beloften zal doorschuiven”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE A

  Peter Devos en FC Gullegem sluiten eerste luik voorberei­ding af met gelijkspel: “Vrije grote kans dat een aantal beloften zal doorschui­ven”

  Tweedenationaler FC Gullegem sloot het eerste luik van de voorbereiding zaterdag thuis af met een oefenwedstrijd tegen eersteprovincialer Eendracht Wervik (1-1). Bij het team van voorzitter Jan Hanssens haakt nieuwkomer Louis Coetsier verrassend af. Middenvelder Louis Coetsier (23) was na een seizoen bij derdenationaler SV Anzegem, teruggekeerd naar de Poezelhoek.
 2. Brusselaar Anas Tahiri (ex-Lierse) verliet Eredivisie en begon voorbereiding met Roemeense kampioen Cluj: “Dromen van de Champions League”
  buitenlands voetbal

  Brusselaar Anas Tahiri (ex-Lier­se) verliet Eredivisie en begon voorberei­ding met Roemeense kampioen Cluj: “Dromen van de Champions League”

  Anas Tahiri trok vorige week de deur bij RKC Waalwijk na drie seizoenen achter zicht dicht en ging transfervrij naar de Roemeense kampioen Cluj. De 26-jarige middenvelder maakte in 2018, ook al einde contract, de overstap van Lierse waar hij ook het grootste deel van zijn opleiding kreeg. Met de transfer zet Tahiri een grote stap vooruit in zijn carrière, want van de degradatiestrijd in de Eredivisie gaat het nu naar de voorrondes van de Champions League.
 3. Gent-Kroatische topper Sonja Skevin laat in Lievegem voor het eerst van zich spreken: “Zege doet beste verhopen voor rest van seizoen”
  triatlon

  Gent-Kroatische topper Sonja Skevin laat in Lievegem voor het eerst van zich spreken: “Zege doet beste verhopen voor rest van seizoen”

  Heel wat triatlonkenners zullen afgelopen zondag de wenkbrauwen gefronst hebben bij het nieuws dat ene Sonja Skevin in de halve triatlon van Lievegem de winst pakte. In eigen land is de Kroatische een absolute topper en werd ze al ontelbare keren nationaal kampioene. Nu ze de komende jaren in Gent zal werken en studeren, wil ze ook in ons land naam en faam maken. “Uiteraard wil ik me tonen in België”, vertelt Skevin ambitieus.