Jeroen Stas (l.) en Dries Cobbaert vormen samen een trainersduo bij Borchtlombeek.
Volledig scherm
Jeroen Stas (l.) en Dries Cobbaert vormen samen een trainersduo bij Borchtlombeek. © Geert Tresignie

Jeroen Stas keert terug als trainer naar Borchtlombeek: “Oude liefde roest blijkbaar niet”

Voetbal Tweede Provinciale AVK Borchtlombeek heeft als nieuwkomer in tweede provinciale A nog geen hoge ogen kunnen gooien in de nieuwe reeks. Na twaalf competitiewedstrijden staat de ploeg alleen op de laatste met amper zes punten. Een trainerswissel was ook in Borchtlombeek het logische gevolg. Jeroen Stas volgt er Rik Devos op als trainer.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Arne Baers (15e) is tevreden over zijn WK: “Jammer dat ik in begin van de cross vooraan niet kan aansluiten”
  Veldrijden WK beloften

  Arne Baers (15e) is tevreden over zijn WK: “Jammer dat ik in begin van de cross vooraan niet kan aansluiten”

  Arne Baers rondde zijn eerste WK bij de beloften af met een vijftiende plaats. Een resultaat waarmee de Palenaar kan leven. “Jammer dat ik in het begin van de wedstrijd de aansluiting vooraan mis. Als dat lukt, doe ik mee voor de top tien. Nu was het was voortdurend jojo waardoor ik op het einde door mijn beste krachten heen was”, vertelt Baers. “Ik rijd de komende weken nog enkele crossen en in april start ik op de weg.”
 3. Xaydee Van Sinaey doet net niet mee voor de medailles op het WK in Hoogerheide: “Niet verwacht, maar wel heel tevreden”
  Veldrijden WK juniors

  Xaydee Van Sinaey doet net niet mee voor de medailles op het WK in Hoogerhei­de: “Niet verwacht, maar wel heel tevreden”

  Geen tweede medaille voor Xaydee Van Sinaey die na de bronzen plak in de mixed team relay vijfde werd in de titelstrijd bij de meisjes-junioren. De Oost-Vlaamse leek bij het ingaan van de laatste ronde tevreden te moeten zijn met plaats vijf, maar in de slotfase kwam ze nog heel erg dicht bij de derde plaats. “Ik ben zelf wat verrast, nog het meest omdat ik net niet mee kon doen voor de bronzen plek.”
 1. Alec Luyckx en Berchem Sport willen recente ontgoochelingen doorspoelen met nieuwe zege tegen Racing Mechelen: “We mogen best wat stouter zijn”
  voetbal tweede nationale B

  Alec Luyckx en Berchem Sport willen recente ontgooche­lin­gen doorspoe­len met nieuwe zege tegen Racing Mechelen: “We mogen best wat stouter zijn”

  Berchem Sport liep vorig weekend tegen laat en onnodig puntenverlies aan tegen Londerzeel, 2-2 werd het. Het gelijkspel was dan wel logisch, maar na een goede start in 2023, bleven Alec Luyckx en zijn maats voor de tweede week op rij met een wrang gevoel achter. De Leeuwen slagen er dit seizoen maar niet in om definitief afstand te nemen van de gevarenzone en dus zou een nieuwe zege tegen Racing Mechelen geen overbodige luxe zijn.
 2. Trainer Vincent Euvrard (RWDM) na pijnlijk 2-0-verlies op Jong Genk: “Collectieve offday, op vele vlakken”
  voetbal challenger pro league

  Trainer Vincent Euvrard (RWDM) na pijnlijk 2-0-ver­lies op Jong Genk: “Collectie­ve offday, op vele vlakken”

  Na zeven wedstrijden op rij zonder verlies weet RWDM opnieuw was verliezen is. Tegen Jong Genk ging de Brusselse club kopje-onder na een zeer ondermaatse prestatie. “Het was een collectieve offday, zowel individueel als in ploegverband. Zo’n prestatie mag en kan niet, maar onbewust is er blijkbaar toch een gevoel van onoverwinnelijkheid ontstaan die we cash hebben betaald”, stelt trainer Euvrard.