Jeroen Baart (centraal) na de match van de Young Red Lions tegen Zuid-Afrika. Het toernooi kan nu écht beginnen met de kwartfinale tegen India.
Volledig scherm
Jeroen Baart (centraal) na de match van de Young Red Lions tegen Zuid-Afrika. Het toernooi kan nu écht beginnen met de kwartfinale tegen India. © Worldsportpics / RV

Jeroen Baart, bondscoach van de Young Red Lions: “Er wordt meer naar ons gekeken, maar we ervaren geen extra druk”

hockeyOnze jonge hockeybelgen spelen woensdag op de Junior World Cup in Bhubaneswar de kwartfinale tegen gastland India. Een zeer stevige affiche voor de spelers van U21-bondscoach Jeroen Baart. “Voor ons wordt dit de eerste van hopelijk drie finales”, aldus Baart, die niet verwacht had om India reeds in dit stadium van de competitie te treffen.

 1. Yoran Deschepper loopt 60m op het Vlaams kampioenschap indoor: “Vooral voorbereiding op de zomer”
  Atletiek

  Yoran Deschepper loopt 60m op het Vlaams kampioen­schap indoor: “Vooral voorberei­ding op de zomer”

  Zondag staat de eerste grote afspraak van het nationale indoorseizoen op het programma. In de Gentse Topsporthal wordt namelijk het Vlaams kampioenschap alle categorieën georganiseerd. Een aantal West-Vlaamse toppers laten dit kampioenschap aan zich voorbijgaan, maar toch hebben we een aantal serieuze medaillekandidaten. Sprinter Yoran Deschepper (21) wordt op de 60 meter sowieso een van de grote blikvangers. “Blij om weer eens indoor te mogen lopen, want het is toch lang geleden”.
 2. Coach Fien Callens (VC Oudegem): “Deze nieuwe confrontatie met Oostende wordt een rechtstreekse strijd voor een plaats in de play-offs”
  VROUWENVOLLEYBAL LIGA A

  Coach Fien Callens (VC Oudegem): “Deze nieuwe confronta­tie met Oostende wordt een recht­streek­se strijd voor een plaats in de play-offs”

  VC Oudegem en Oostende ontmoeten elkaar zaterdag voor de vierde keer tijdens dit volleybalseizoen. Iedereen herinnert zich ongetwijfeld de vorige spannende confrontaties. Vooral de 3-2-zege van Oudegem - na een 1-2-achterstand tijdens de competitiematch - en de extra golden set tijdens de halve finale van de Belgische beker, met een bloedstollend einde gewonnen door het team van coach Callens, zitten nog fris in het geheugen.
 3. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. Simon Reykers (RC Hades): “Nood aan een thuiszege tegen Eendracht Aalst om uit het dal te kruipen”
  voetbal tweede nationale B

  Simon Reykers (RC Hades): “Nood aan een thuiszege tegen Eendracht Aalst om uit het dal te kruipen”

  Niemand die had durven voorspellen dat RC Hades een moeilijk seizoen zou beleven. Het team van T1 Mirko Licata heeft veel kwaliteit in huis, maar het zat dit seizoen vaak tegen. Na de winterstop was er tijdens de oefenwedstrijden duidelijk beterschap merkbaar. Verdedigende middenvelder Simon Reykers, bezig aan een sterk seizoen, wil dat ook graag zien met de komst van het derde gerangschikte Eendracht Aalst.
 2. Dimitri De Keyser en Noordster Dudzele doen gouden zaak in strijd om het behoud: “Week na week moeten we ons heruitvinden”
  KRACHTBAL EERSTE NATIONALE VROUWEN

  Dimitri De Keyser en Noordster Dudzele doen gouden zaak in strijd om het behoud: “Week na week moeten we ons heruitvin­den”

  Noordster Dudzele heeft met een 16-20-zege op het veld van KBK Ichtegem een uitstekende zaak gedaan in de strijd om het behoud in eerste nationale. Met 26 punten na 11 wedstrijden telt Noordster nu vier eenheden meer dan hekkensluiter Ichtegem. Avanti Lissewege (24 punten) en KBC Heist (22 punten) hebben ook minder punten, maar hebben wel nog twee matchen tegoed.