Jeroen Baart (centraal) na de match van de Young Red Lions tegen Zuid-Afrika. Het toernooi kan nu écht beginnen met de kwartfinale tegen India.
Volledig scherm
Jeroen Baart (centraal) na de match van de Young Red Lions tegen Zuid-Afrika. Het toernooi kan nu écht beginnen met de kwartfinale tegen India. © Worldsportpics / RV

Jeroen Baart, bondscoach van de Young Red Lions: “Er wordt meer naar ons gekeken, maar we ervaren geen extra druk”

hockeyOnze jonge hockeybelgen spelen woensdag op de Junior World Cup in Bhubaneswar de kwartfinale tegen gastland India. Een zeer stevige affiche voor de spelers van U21-bondscoach Jeroen Baart. “Voor ons wordt dit de eerste van hopelijk drie finales”, aldus Baart, die niet verwacht had om India reeds in dit stadium van de competitie te treffen.

  1. Maxime De Zeeuw (Limburg United): “Op karakter na verlenging de gouden zege in bloedstollende thriller binnengehaald tegen Leuven Bears”

    Maxime De Zeeuw (Limburg United): “Op karakter na verlenging de gouden zege in bloedstol­len­de thriller binnenge­haald tegen Leuven Bears”

    Het werd een beladen, nerveuze met hoog oplaaiende emoties, belangrijk duel tussen Limburg United en Leuven Bears in de strijd voor een Golden League ticket. Lange tijd leken de Bears af te stevenen op een overwinning. Bij Limburg waren ze even de pedalen kwijt toen sterspeler Maxime De Zeeuw werd uitgesloten met twee technische fouten door ref Geert Jacobs. T1 Raymond Westphalen werd uitgesloten in een zinderende slotfase. Myles Cale liet een vrijworp liggen op de zege, maar in de verlenging (80-76) wist Limburg de gouden punten in Hasselt te houden.