Racing Mechelen juicht na de 1-0 en meteen winnende treffer van Doncos. Ook Guldix (8) komt meevieren.
Volledig scherm
Racing Mechelen juicht na de 1-0 en meteen winnende treffer van Doncos. Ook Guldix (8) komt meevieren. © Mpics

Jerko Guldix en Racing Mechelen steviger in de top vijf na zuinige 1-0-zege tegen Termien: “Score had hoger kunnen zijn”

VOETBAL DERDE NATIONALE BIn tegenstelling tot vorige week in Dessel liet derdenationaler RC Mechelen het buskruit achterwege tegen Termien, maar ook zuinige zeges tellen. Dean Doncos scoorde de enige treffer in een wedstrijd, die de Mechelaars nadien sneller in een beslissende plooi hadden moeten leggen en dus bleef het spannend tot het einde. Maar Racing hield stand en nestelt zich zo steviger in de top vijf.

 1. Basket Waregem moet voor tweede week op rij match uitstellen: “We hopen echt dat we het seizoen kunnen uitspelen”
  BASKETBAL TOP DIVISION ONE

  Basket Waregem moet voor tweede week op rij match uitstellen: “We hopen echt dat we het seizoen kunnen uitspelen”

  Ook bij Basket Waregem (Top Division One) woedt het coronavirus in alle hevigheid. Drie spelers en twee stafleden van de ploeg raakten besmet. Voor de tweede week op rij ziet Waregem zijn competitiematch uitgesteld. Coach Jan Guns hoopt dat zijn ploeg volgend weekend in actie kan komen in de derby tegen Basket SKT Ieper, al is de situatie door de besmettingen bijlange niet ideaal.
 2. Michiel Mortier (VK Adegem) blikt vooruit op ‘Slag om de Kampel’: “Salto van Joren Verstrynge blijft me bij”
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE A

  Michiel Mortier (VK Adegem) blikt vooruit op ‘Slag om de Kampel’: “Salto van Joren Verstrynge blijft me bij”

  Eerst even een streepje aardrijkskunde. De Kampel is een heuveltje in Maldegem. Geen col, wel een puist van 28 meter hoog en herkenbaar vanuit de verte door de watertoren. Exact op de scheidingslijn tussen Adegem en Kleit. Het duel tussen de twee voetbalteams kreeg een tiental jaren geleden de naam ‘De Slag om de Kampel’. Intussen is het een begrip in Maldegemse voetbalmiddens. Wie de derby wint, trekt naar de Kampel, maakt daar een kiekje van de spelersgroep en jent de verliezer wat op sociale media.