Rechtsachter Jens Verbeek (r.) in duel met Yassine Delbergue van Olympic Charleroi.
Volledig scherm
Rechtsachter Jens Verbeek (r.) in duel met Yassine Delbergue van Olympic Charleroi. © Mpics

Jens Verbeek boekt tegen Olympic Charleroi tweede gelijkspel met Dessel Sport: “Onze huid duur blijven verkopen”

Voetbal 1NDessel Sport en Olympic Charleroi hebben het zaterdagavond in eerste nationale bij een billijk 1-1-gelijkspel gehouden. Kristiaan Haagen zorgde vrij snel in de wedstrijd voor een Desselse voorsprong, maar diep in de eerste helft zorgde bezoeker Ito voor de gelijkmaker. Door dit gelijkspel blijven de Kempenaars vlot bovenaan het klassement meedraaien.

 1. Youngsters Gianluca De Falco en Elias Krakowinski krijgen hun kans in de A-ploeg: “Jeugdopleiding van ZVK Eisden Dorp rendeert”
  futsal eerste nationale

  Youngsters Gianluca De Falco en Elias Krakowin­ski krijgen hun kans in de A-ploeg: “Jeugdop­lei­ding van ZVK Eisden Dorp rendeert”

  Met confrontaties tegen Moeskroen en Herentals staat ZVK Eisden-Dorp deze week voor twee belangrijke thuiswedstrijden in de hoogste reeks van het futsal. Opmerkelijk is dat de spelerskern van de Maasmechelse club grotendeels bestaat uit spelers uit de eigen jeugdwerking. En dat is toch wel een unicum voor het futsal in België. “Deze keuze is deels ingegeven door de hoge blessurelast, maar anderzijds is het ook een bewuste keuze om de belangrijkheid van een goede jeugdopleiding te accentueren”, zegt Eisdens coach Guy Beckers.
 2. Voorzitter Dirk Arnoets (FP Aarschot) sluit heenronde positief af: “De meest regelmatige ploeg speelt kampioen”
  Futsal tweede nationale

  Voorzitter Dirk Arnoets (FP Aarschot) sluit heenronde positief af: “De meest regelmati­ge ploeg speelt kampioen”

  Halverwege de competitie staat FP Aarschot op de tweede plaats in tweede nationale, al moeten enkele ploegen nog één of twee inhaalwedstrijden afwerken. Lichte verschuivingen blijven dus – ook in de top van de rangschikking – mogelijk. Toch kunnen de eerste conclusies al getrokken worden. FP Aarschot blijft in ieder geval meespelen voor de prijzen.
 1. Arthur Devos (FC Mandel United): “Alles op alles zetten in twee laatste confrontaties voor Nieuwjaar”
  voetbal eerste nationale

  Arthur Devos (FC Mandel United): “Alles op alles zetten in twee laatste confronta­ties voor Nieuwjaar”

  Van een laagconjunctuur gesproken bij eerstenationaler FC Mandel United. De Izegemnaars kijken neer op een veelbetekende 0 op 21 en ook de trainerswissel bracht niet meteen het gewenste shockeffect. Onder de Fransman David Vignes leed Mandel United op Stayen tegen KVK Tienen een tweede nederlaag op rij. De Suikerjongens haalden het met 2-1-cijfers zodat Mandel United nu afgezonderd op de laatste plaats in eerste nationale prijkt.
 2. Zieke Fanno Nijst (Olsa Brakel) moet topper tegen Petegem op computerscherm volgen: “Eerste keer in vijftien jaar als hoofdcoach”
  voetbal tweede nationale A

  Zieke Fanno Nijst (Olsa Brakel) moet topper tegen Petegem op computer­scherm volgen: “Eerste keer in vijftien jaar als hoofdcoach”

  Op leider Ninove na kruisen alle ploegen uit de top zes van het klassement in tweede nationale A woensdagavond de degens. Dat levert uiteraard enkele topaffiches op met Lokeren-Zwevezele en Sparta Petegem-Olsa Brakel (aftrap om 19.30 uur). Als Olsa de kloof met de kop van het klassement niet te groot wil laten worden, zal het minstens een punt moeten pakken op het veld van de sterke Spartanen. Die pakten immers recent negen op negen en scoorden veertien keer de voorbije drie wedstrijden.