Jens Keukeleire voelt zich ondanks drie weken zonder koers sterk genoeg om zondag in Waregem een rol te spelen.
Volledig scherm
Jens Keukeleire voelt zich ondanks drie weken zonder koers sterk genoeg om zondag in Waregem een rol te spelen. © BELGA

Jens Keukeleire klaar voor BK in Waregem: “Eerste deel parcours is saai, maar finale mooi en lastig”

WIELRENNEN PROFSVoor Jens Keukeleire (32) wordt het Belgisch wegkampioenschap in Waregem de eerste wedstrijd na de Giro. Hoewel hij drie weken niet kon koersen trekt de Bruggeling met vertrouwen naar de titelstrijd, altijd een speciale wedstrijd.

 1. Jente De Keyser moet toernooi in Haacht staken, terwijl Dries Koekelkoren en Tom van Walle verrassend finale verliezen
  Beachvolleybal

  Jente De Keyser moet toernooi in Haacht staken, terwijl Dries Koekelko­ren en Tom van Walle verrassend finale verliezen

  Pech voor Jente De Keyser, die samen met zijn broer Seppe veelbelovend aan het beachvolleybaltoernooi in Haacht was gestart. Een voetblessure, waarschijnlijk gescheurde gewrichtsbanden aan de enkel, tijdens de eerste wedstrijd op zondag zorgt er niet alleen voor dat het zomerseizoen voorbij is voor de volleyballer uit Sint-Niklaas. Ook de start van de zaalcompetitie bij zijn nieuwe club Vamos Stekene komt in gevaar.
 2. Brent Clé is beste Brabander in Ronde van Vlaams-Brabant: “Hopelijk lukt dat woensdag weer, dan ben ik provinciaal kampioen”
  Wielrennen Ronde van Vlaams-Brabant

  Brent Clé is beste Brabander in Ronde van Vlaams-Bra­bant: “Hopelijk lukt dat woensdag weer, dan ben ik provinci­aal kampioen”

  De Ronde van Vlaams-Brabant kende zondag zijn ontknoping in Rillaar waar David van der Poel (Alpecin-Fenix) de beste was van een uitgedunde kopgroep. De eindwinst ging naar Tomas Kopecky (Acrog Balen). Brent Clé (Stageco Cycling Team) pakte de derde plaats en mocht als beste streekrenner mee op het podium. “Hopelijk lukt me dat woensdag opnieuw, want dat zou betekenen dat ik provinciaal kampioen wordt”, vertelt de eliterenner uit Begijnendijk.