Jens Debusschere is niet geselecteerd voor de Tour en gaat van de competitieloze periode gebruik maken om even te resetten.
Volledig scherm
Jens Debusschere is niet geselecteerd voor de Tour en gaat van de competitieloze periode gebruik maken om even te resetten. © VDB

Jens Debusschere niet naar Tour: “Op hoogte naar Livigno om zoals vroeger goed najaar te rijden”

wielrennen profsJens Debusschere (31) werkte met negen ploegmaats van B&B Hotels de volledige voorbereiding richting de Tour af, maar komt zaterdag in Brest niet aan de start. Hij vervangt de Ronde van Frankrijk door een hoogtestage in Livigno en mikt op een najaar van weleer.

 1. Lamborghini klopt Audi in strijd om polepositie in 24 Hours of Zolder
  Autosport

  Lamborghi­ni klopt Audi in strijd om poleposi­tie in 24 Hours of Zolder

  Oost-Vlaming Cedric Wauters heeft in Zolder voor een verrassing van formaat gezorgd door de polepositie te pakken voor de 44ste editie van de 24 Hours of Zolder. De Lamborghini-rijder was vijf duizendsten sneller dan Dries Vanthoor in de PK Carsport Audi R8 LMS GT2, de gedoodverfde favoriet voor deze oefening tegen de chrono. Kevin Abbring zette de RedAnt Porsche 992 GT3 op de derde plaats. In GTB was het de jeugd aan de macht, met Arthur Peters in de Tip Top Rent Porsche Cayman GT4. Nog een jong talent, Jarno D’Hauw, was de snelste man in toerisme TA met de JJ Motorsport BMW M2 CS, terwijl in TB de polepositie naar Vincent Convents en Convents Racing Team ging, met een BMW 325i.
 1. Joseph Okumu kon met AA Gent de nul nog niet houden: “Niet panikeren of twijfelen aan onze kwaliteiten”
  voetbal jupiler pro league

  Joseph Okumu kon met AA Gent de nul nog niet houden: “Niet panikeren of twijfelen aan onze kwalitei­ten”

  AA Gent kende een moeizame start, met gelijke spelen tegen Standard en Sint-Truiden, maar trok tegen Westerlo ondanks heel wat blessureperikelen de overwinning over de streep. Centrale verdediger Joseph Okumu (25) erkent dat het beter kon en moest, maar wil vooral vooruitkijken. Vrijdagavond wacht in Oostende de volgende kans op een nieuwe driepunter.