Jens De Decker hoopt dat zijn ploeg de derby tegen Maldegem weet te winnen.
Volledig scherm
Jens De Decker hoopt dat zijn ploeg de derby tegen Maldegem weet te winnen. © Robby Verdickt

Jens De Decker (FCE Meetjesland): “Het kan en het moet beter”

voetbal tweede provinciale ADe glorieperiode van de Fécé, het huidige FCE Meetjesland, en van KSK Maldegem liggen al enkele decennia achter ons. Maar voor een derby tussen een ploeg uit Eeklo en een uit Maldegem lopen de supporters nog steeds warm. En zowel Meetjesland als ‘den SK’ kunnen een opkikker wel gebruiken. Met een 1 op 15 was de oogst voor de jongens van de Zandvleuge heel pover, terwijl leider Maldegem een ‘wake up call’ kreeg in de wedstrijd tegen Belzele. Wie recht zaterdag de rug? Jens De Decker, de jongste trainer in de reeks, hoopt dat zijn ploeg de tanden laat zien.

  1. Coach Urbain Spaenhoven wil komende maanden nog progressie zien bij Lokeren-Temse: “We moeten een tempo hoger kunnen voetballen”
    voetbal tweede nationale A

    Coach Urbain Spaenhoven wil komende maanden nog progressie zien bij Lokeren-Tem­se: “We moeten een tempo hoger kunnen voetballen”

    De kloof met de koplopers is amper drie punten, het nieuwe systeem werpt z'n vruchten af en een ex-prof kwam de kern nog versterken. Lokeren-Temse lijkt gewapend om mee te strijden voor de titel. 't Is te zeggen: als corona geen roet in het eten gooit. “Van die onbeheersbare factor heb ik nog het meeste schrik”, klinkt Urbain Spaenhoven op zijn hoede.