Jenno Berckmoes onderstreepte in de Ronde van Denemarken zijn goede conditie.
Volledig scherm
Jenno Berckmoes onderstreepte in de Ronde van Denemarken zijn goede conditie. © Photo News

Jenno Berckmoes mag naar WK voor beloften in Australië: “Ik heb hard gewerkt voor mijn selectie”

Wielrennen profs/beloftenOp 23 september werken de beloften hun wereldkampioenschap af op de weg. Bondscoach Sven Vanthourenhout maakte de selectie bekend die ons land zal vertegenwoordigen in het Australische Wollongong. Jenno Berckmoes zal samen met Vito Braet, Dries De Pooter, Alec Segaert, Lennert Van Eetvelt en Fabio Van Den Bossche starten.

 1. Anas Bouzerda schiet Krijnen Malle naar kwartfinale van beker: “Het was een thrillerwinst, maar uiteindelijk wel verdiend”
  Futsal eerste nationale

  Anas Bouzerda schiet Krijnen Malle naar kwartfina­le van beker: “Het was een thriller­winst, maar uiteinde­lijk wel verdiend”

  Vooraf werd het bekertreffen tussen Hamme en Malle aangestipt als ‘boeiend en evenwichtig’. Dat beeld werd werkelijkheid in de match. Malle opende sterk, maar zag de thuisploeg terugkomen op het einde van de veertig minuten. In de penaltyreeks haalden de Kempenaars het met 2-3, zodat de kwalificatie voor de kwartfinale een feit was.
 2. Yani Stevenheydens treedt dankzij de RACB in de voetsporen van Stoffel Vandoorne: “Mijn leven zal er vanaf nu helemaal anders uitzien”
  autosport

  Yani Stevenhey­dens treedt dankzij de RACB in de voetsporen van Stoffel Vandoorne: “Mijn leven zal er vanaf nu helemaal anders uitzien”

  De zes finalisten van het stuurwiel van de nationale autosportfederatie RACB kwamen afgelopen dinsdag en woensdag samen op het Bugatti Circuit van het Franse Le Mans, om er met een voor hen helemaal nieuwe Formule 4-bolide uit te maken wie in de voetsporen van Stoffel Vandoorne mag treden. Onder het waakzame oog van de jury – onder leiding van uitgerekend Stoffel Vandoorne – was het Yani Stevenheydens (16 jaar) die het nieuwe Stuurwiel van het RACB National Team wist te veroveren. De jongeman uit Westrode wordt zo niet alleen lid van het RNT, maar mag volgend jaar ook het Franse F4-kampioenschap afwerken.