Jelle Vermoote, in januari 2020 tijdens de laatste Kasteelcross in Zonnebeke met ploegmaat Joran Wyseure in het spoor.
Volledig scherm
Jelle Vermoote, in januari 2020 tijdens de laatste Kasteelcross in Zonnebeke met ploegmaat Joran Wyseure in het spoor. © Foto Coghe

Jelle Vermoote opent veldritseizoen met twee zeges in Franse B-crossen: “Goeie test na maand training”

VELDRIJDEN BELOFTENHet veldritintermezzo van Jelle Vermoote (20) is mooi gestart. Nadat hij zaterdag de B-veldrit in Calais won, was hij zondag ook in Jeumont de beste. Voor het BK in Lombardsijde zal hij in eigen land twee of drie beloftencrossen rijden.

 1. Jeffe Landuyt (Belisia) na het 3-3-gelijkspel tegen Lille: “Ook met tien bleven wij baas, al mogen we met dat ene puntje uiteindelijk nog blij zijn”
  PREMIUM
  voetbal tweede nationale B

  Jeffe Landuyt (Belisia) na het 3-3-gelijkspel tegen Lille: “Ook met tien bleven wij baas, al mogen we met dat ene puntje uiteinde­lijk nog blij zijn”

  Met welk gevoel blijf je na negentig minuten achter, als je voordien de doelpunten wat al te gemakkelijk weggaf en zelfs na de uitsluiting van Giovanni La Mantia, een halfuur lang de baas bent? “Het is gek hoe gemakkelijk we tegen Lille die doelpunten weggaven”, stelt Jeffe Landuyt. “Maar we toonden wel onze karaktersterkte en hielden zelfs na die tweede gele kaart voor La Mantia de bovenhand. Lille zakte erg laag in, waardoor er voor ons weinig ruimte te bespelen viel. Tevreden met die puntendeling, maar van de andere kant dus ook een beetje teleurgesteld, omdat er tegen dit Lille meer in zat.”
 1. City Pirates neemt revanche op Racing Mechelen met goal van Manu Nascimento Borges (0-1): “We houden alles in eigen handen”
  PREMIUM
  voetbal 2natB

  City Pirates neemt revanche op Racing Mechelen met goal van Manu Nascimento Borges (0-1): “We houden alles in eigen handen”

  City Pirates zet zijn opmars verder. Hoewel die even werd onderbroken door de nederlaag bij Cappellen volgde vorig weekend een knap gelijkspel tegen leider Hades (2-2) en zaterdagavond knoopte de groep van Spencer Verbiest opnieuw aan met de overwinning. De piraten wonnen op het veld van Racing Mechelen dankzij een goal van Nascimento Borges vlak voor rust en namen zo revanche voor de 0-5 nederlaag uit de heenronde.