Jean-Marc Mwema (Filou Oostende) maakt woensdag zijn rentree in en tegen Luik.
Volledig scherm
Jean-Marc Mwema (Filou Oostende) maakt woensdag zijn rentree in en tegen Luik. © Borgerhoff

Jean-Marc Mwema (Filou Oostende) maakt opnieuw deel uit van de wedstrijdselectie: “Luik niet onderschatten”

Basketbal EMLFilou Oostende werkt deze week het laatste drieluik van de reguliere competitie af in minder dan vier dagen tijd. De landskampioen is echter opnieuw zo goed als voltallig na de heuse corona-uitbraak.

 1. Mathijs Desmet met Red Dragons in Final Four European Golden League: “We gaan voor de eindzege”
  VOLLEYBAL RED DRAGONS

  Mathijs Desmet met Red Dragons in Final Four European Golden League: “We gaan voor de eindzege”

  De Red Dragons staan voor een belangrijk weekend, want in SC Lange Munte in Kortrijk strijden ze met Estland, Turkije en Oekraïne voor de eindoverwinning in de European Golden League. Mathijs Desmet werkte al twee sterke kwalificatietoernooien af en hoopt ook in de finales een rol van betekenis te kunnen spelen. “Een basisplaats zit er allicht niet in maar ik sta wel klaar om mij te tonen tijdens eventuele invalbeurten.”
 2. Aurèle Vandeputte loopt topchrono op de 800m: “Een beetje onverwacht na pittige trainingsweek”
  atletiek

  Aurèle Vandeputte loopt topchrono op de 800m: “Een beetje onverwacht na pittige trainings­week”

  Afgelopen woensdag heeft Aurèle Vandeputte in het Franse Straatsburg zijn persoonlijk record op de 800m aangescherpt tot 1.45.98. Daarmee dook hij voor het eerst in zijn carrière onder de 1.46 en staat hij nu ook achtste op de nationale ranking aller tijden. “Deze prestatie had ik nu nog niet verwacht, aangezien ik vooral piek naar het Belgisch kampioenschap en de KBC Nacht", bekent hij.
 3. De Yellow Tigers kunnen hun fantastische prestaties tijdens deze ‘Volley Nations League’ in schoonheid afsluiten
  volleybal

  De Yellow Tigers kunnen hun fantasti­sche prestaties tijdens deze ‘Volley Nations League’ in schoonheid afsluiten

  De Yellow Tigers beginnen de slotweek van de ‘Volley Nations League’ met een paar opdrachten die - op papier - punten kunnen opleveren. Wanneer je kan stunten tegen bijvoorbeeld Servië en China, ook al waren die toplanden niet met hun sterkste team aanwezig, dan mag je misschien wel concluderen dat volgende drie confrontaties haalbaar moeten zijn voor het immer strijdlustig Belgisch team.
 1. Steven Van Tilburg (Thes Sport): “Blij dat we weer vertrokken zijn met zaterdagavond eerste oefenwedstrijd thuis tegen Weerstand Koersel”
  voetbal eerste nationale

  Steven Van Tilburg (Thes Sport): “Blij dat we weer vertrokken zijn met zaterdag­avond eerste oefenwed­strijd thuis tegen Weerstand Koersel”

  T2 Steven Van Tilburg (39) is terug van even weggeweest bij Thes Sport. Vier maanden kon hij proeven van het hoogste niveau als assistent-coach van Nicky Hayen bij Waasland-Beveren. In Tessenderlo zijn ze al een zestal weken aan het trainen. Komende zaterdagavond om 19 uur speelt Thes Sport zijn eerste oefenwedstrijd thuis met gratis inkom tegen Weerstand Koersel.