Jay Bytebier uit Semmerzake neemt zondag in Leuven deel aan het wereldkampioenschap eliminator.
Volledig scherm
Jay Bytebier uit Semmerzake neemt zondag in Leuven deel aan het wereldkampioenschap eliminator. © Glenn Peeters

Jay Bytebier rijdt WK eliminator in Leuven: “Vorig jaar negende bij eerste deelname: ik wil beter doen”

Het Ladeuzeplein in Leuven is zondag het decor van het wereldkampioenschap eliminator (sprint). De 24-jarige Jay Bytebier uit Semmerzake hoort tot de vijf podiumkandidaten. Een maand geleden werd hij in Waregem vijfde in een Wereldbeker, vorige week op het EK in het Zwitserse Monte Tamara twaalfde.

 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.