Javier Torrente ontvangt zondag met Beerschot KV Mechelen.
Volledig scherm
Javier Torrente ontvangt zondag met Beerschot KV Mechelen. © Photo News

Javier Torrente en Beerschot gaan voor eerste driepunter van het seizoen: “We weten hoe we Mechelen pijn kunnen doen”

Voetbal 1ATwee dagen voor de alweer erg belangrijke wedstrijd tegen KV Mechelen hield Beerschotcoach Javier Torrente (52) zijn wekelijkse perspraatje. Volgende thema’s kwamen aan bod: het matchplan, vertrouwen tanken en internationals die pas laat terugkeren. “We weten perfect hoe we Mechelen pijn kunnen doen, hopelijk lukt dat nu ook.”

 1. Stijn Morand: “Iedereen dacht dat VDK Gent de tickets voor de bekerfinale in het sportpaleis al mocht bestellen. Zo werkt het niet”
  Volleybal Liga A vrouwen

  Stijn Morand: “Iedereen dacht dat VDK Gent de tickets voor de bekerfina­le in het sportpa­leis al mocht bestellen. Zo werkt het niet”

  Meestal zijn de halve finales van de Belgische beker mooier en spannender dan de finale in het Antwerpse Sportpaleis zelf. In aanloop naar de eindfase is de wil om de bekerfinale te halen zo groot, dat het steeds spektakel oplevert. Daartegenover staan in het Sportpaleis de zenuwen van de vrouwen meestal te gespannen om echt mooi volleybal te brengen. Zondagavond was het in de Arena van Deurne eventjes anders.
 2. Nicolas Rommens (RWDM) assistkoning van 1B: “Ik probeer gewoon de ploeg te helpen waar ik kan”
  voetbal 1B

  Nicolas Rommens (RWDM) assistko­ning van 1B: “Ik probeer gewoon de ploeg te helpen waar ik kan”

  De competitie is precies halfweg in eerste klasse B. Leider Westerlo lijkt op weg naar de titel. De strijd om de tweede plaats, die recht geeft op een einderonde met de voorlaatste uit eerste klasse A, woedt echter in alle hevigheid. Liefst drie clubs staan op een gedeelde tweede plaats. Naast Waasland-Beveren en Deinze is dat ook RWDM, de club met het kleinste budget in de reeks.
 3. Youngsters Gianluca De Falco en Elias Krakowinski krijgen hun kans in de A-ploeg: “Jeugdopleiding van ZVK Eisden Dorp rendeert”

  Youngsters Gianluca De Falco en Elias Krakowin­ski krijgen hun kans in de A-ploeg: “Jeugdop­lei­ding van ZVK Eisden Dorp rendeert”

  Met confrontaties tegen Moeskroen en Herentals staat ZVK Eisden-Dorp deze week voor twee belangrijke thuiswedstrijden in de hoogste reeks van het Futsal. Opmerkelijk is dat de spelerskern van de Maasmechelse club grotendeels bestaat uit spelers uit de eigen jeugdwerking. En dat is toch wel een unicum voor het futsal in België. “Deze keuze is deels ingegeven door de hoge blessurelast, maar anderzijds is het ook een bewuste keuze om de belangrijkheid van een goede jeugdopleiding te accentueren”, zegt Eisdens coach Guy Beckers.
 4. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.