Jasper De Buyst werd recent nog tweede in de Zesdaagse van Gent.
Volledig scherm
Jasper De Buyst werd recent nog tweede in de Zesdaagse van Gent. © Geert De Rycke

Jasper De Buyst drie jaar langer bij Lotto-Soudal: “Ik ga voor tien seizoenen”

Wielrennen profsSinds 2015 is Jasper De Buyst (28) in dienst van Lotto-Soudal. Hij had bij de ploeg een lopend contract tot eind 2022. De sterke prestaties die hij de voorbije maanden neerzette, zorgden ervoor dat de renner en de ploegleiding samen aan tafel gingen zitten. Dat gesprek mondde uit in een contractverlenging tot december 2024.

 1. Doelman Juliaan Laverge (Rupel Boom) kwam met de schrik (en 11 hechtingen) vrij na botsing: “De coach beslist, maar ik voel me speelklaar”
  voetbal eerste nationale

  Doelman Juliaan Laverge (Rupel Boom) kwam met de schrik (en 11 hechtingen) vrij na botsing: “De coach beslist, maar ik voel me speelklaar”

  Juliaan Laverge kreeg vorig weekend voor het eerst sinds 18 september nog eens zijn kans in doel bij Rupel Boom nadat hij zijn plaats verloor aan Senne Vits. Lang duurde de terugkeer echter niet, want een kwartier ver in de wedstrijd tegen Winkel Sport kwam de 22-jarige Kortrijkzaan zwaar in botsing met tegenstander Dewaegemaeker en ploegmaat Vervoort. Die laatste liep daarbij een oogkasbreuk op, Laverge kwam er vanaf met ‘maar’ elf hechtingen. De 0-3-zege in Winkel maakte hij niet geheel bewust mee, maar komend weekend wil de goalie al te graag opnieuw deel uitmaken van basiself wanneer de Steenbakkers Jong Charleroi ontvangen.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Pablo Koukartsev (Roeselare): “Met deze mentaliteit moeten we zaterdag ook tegen Maaseik spelen”
  Volleybal Champions League

  Pablo Koukartsev (Roeselare): “Met deze mentali­teit moeten we zaterdag ook tegen Maaseik spelen”

  Knack Roeselare heeft tijdens de Europese wedstrijd tegen Cucine Lube Civitanova op een wilskrachtige manier hun beste niveau laten zien in de flink gevulde Tomabelhal. De eerste CL-match tegen het Franse Tours zat nog in het geheugen. “Een verlieswedstrijd maakt een sporter soms beter”, grijnst coach Vanmedagael na de confrontatie tegen de buitenlandse sterspelers van Civitanova. “De vechtlust was sterk aanwezig. Het publiek stond enthousiast achter ons. Dit zijn hoogtepunten - referentiemomenten - waaraan we ons kunnen optrekken.”