Jarne Van Grieken (links) was in Retie aan het einde van de Herdenkingsprijs Jempi Monseré een zucht sneller dan Jeroen Eyskens. Albanees kampioen Ylber Sefa werd derde.
Volledig scherm
Jarne Van Grieken (links) was in Retie aan het einde van de Herdenkingsprijs Jempi Monseré een zucht sneller dan Jeroen Eyskens. Albanees kampioen Ylber Sefa werd derde. © Mpics

Jarne Van Grieken past voor de finale van de Road Series U23: “Ziek geweest en net vaccin gekregen”

wielrennen beloftenMet het Zeeuwse beloftenweekeinde valt het doek over de editie 2021 van de Road Series U23. Acrog-Tormans komt in actie, maar zonder Jarne Van Grieken (20) die na een vierde plaats in de Omloop van de Braakman ziek werd.

 1. Nieuwe fusie op til in Klein-Brabant. Mariekerke-Branst en Bornem starten gesprekken op: “Voetbal voor jongeren uit eigen streek garanderen”

  Nieuwe fusie op til in Klein-Bra­bant. Mariekerke-Branst en Bornem starten gesprekken op: “Voetbal voor jongeren uit eigen streek garanderen”

  De raden van bestuur van eersteprovincialer FC Mariekerke-Branst en tweedeprovincialer KSV Bornem hebben deze week het licht op groen gezet om fusiegesprekken tussen beide clubs op te starten. In een mededeling op de clubwebsite van Bornem, ondertekend door ex-Anderlecht CEO Karel Van Eetvelt (nu strategisch adviseur bij Bornem) en Wim Coekelbergs (Mariekerke-Branst) laten beide clubs weten dat er afgelopen week alvast één verkennend gesprek was tussen een delegatie van de twee besturen. Dat krijgt nu ook een concreet vervolg.
 2. SV Wevelgem City vraagt geen licentie voor derde amateur aan en neemt niet deel aan de eindronde: “Spelers mogen wel kampioen spelen”
  voetbal eerste provinciale

  SV Wevelgem City vraagt geen licentie voor derde amateur aan en neemt niet deel aan de eindronde: “Spelers mogen wel kampioen spelen”

  SV Wevelgem City verloor zaterdag de topper tegen SC Blankenberge (2-3). De kustploeg nadert tot op vier punten. De Vlassers wonnen de eerste periode maar gaan de eindronde niet spelen. De club vroeg immers geen licentie voor derde amateur aan. “Maar dat betekent niet dat de spelers geen kampioen mogen spelen”, benadrukt ondervoorzitter Wouter Verrote.