Een beeld uit Westerlo-Lierse van eind augustus. Toen werd het 0-0.
Volledig scherm
Een beeld uit Westerlo-Lierse van eind augustus. Toen werd het 0-0. © BELGA

Jan Ceulemans blikt vooruit op Kempense derby in 1B: “Tweede plaats kan nog voor Westerlo, Lierse gaat het moeilijk krijgen”

Voetbal 1BIn 1B ontvangt Lierse Kempenzonen dit weekend de buren uit Westerlo. We vroegen Jan Ceulemans, die als voetballer doorbrak op het Lisp en als trainer jarenlang actief was in ’t Kuipje, om zijn ex-clubs eens onder de loep te nemen. “Westerlo nam door omstandigheden niet de verhoopte start, maar ik vrees dat Lierse in een nog moeilijker parket zit.”

 1. Lillenaar Flor Van Den Eynden (20) is einde contract bij FC Eindhoven en gaat op zoek naar speelminuten: “Ik wil spelen, hier of elders”
  Buitenlands voetbal

  Lillenaar Flor Van Den Eynden (20) is einde contract bij FC Eindhoven en gaat op zoek naar speelminu­ten: “Ik wil spelen, hier of elders”

  Anderhalf jaar geleden streek Flor Van Den Eynden neer bij FC Eindhoven toen hij transfervrij overkwam van... Inter Milaan. De inmiddels 20-jarige Lillenaar ging in de Nederlandse tweede klasse op zoek naar speelminuten, maar bleef tot dusver een beetje op zijn honger zitten. En dus is de centrale verdediger duidelijk. “Ik wil spelen, hier of elders”, klinkt het.
 1. Chris Froome (35) gelooft nog in vijfde Tourzege: "Ik voel me nog jong"
  Play

  Chris Froome (35) gelooft nog in vijfde Tourzege: "Ik voel me nog jong"

 2. Zo beleeft Kimmer Coppejans, die “geen uitstel verwacht voor Australian Open”, de quarantaine
  Play
  Australian Open

  Zo beleeft Kimmer Coppejans, die “geen uitstel verwacht voor Australian Open”, de quarantai­ne

  18 januari