De 20-jarige Slowaak Jan Bernat wordt bij KVC Westerlo omschreven als een frivole nummer 10. Hij moet de club mee naar het succes loodsen.
Volledig scherm
De 20-jarige Slowaak Jan Bernat wordt bij KVC Westerlo omschreven als een frivole nummer 10. Hij moet de club mee naar het succes loodsen. © Luc Meynaerts / RV

Jan Bernat (KVC Westerlo) is op zijn hoede voor trip naar rode lantaarn Moeskroen: “We mogen ons niet laten verrassen”

voetbal eerste klasse BKVC Westerlo kon vorig weekend in eigen stadion maar nipt de eerste nederlaag van het seizoen vermijden tegen een sterke concurrent SK Deinze. Zondagavond wacht een trip naar rode lantaarn Moeskroen. Op papier een goede gelegenheid voor de Kemphanen om hun leiderspositie eventueel nog wat te verstevigen.

 1. Marc Dawyndt en Koksijde-Oostduinkerke zegevieren in kustderby tegen Nieuwpoort: “Mogen niet te veel uitgaan van eigen sterkte”
  voetbal vierde provinciale A

  Marc Dawyndt en Koksij­de-Oostduin­ker­ke zegevieren in kustderby tegen Nieuwpoort: “Mogen niet te veel uitgaan van eigen sterkte”

  KV Koksijde-Oostduinkerke heeft na een mindere periode – een drie op twaalf – zijn rug gerecht met een klinkende 3-0-zege tegen Nieuwpoort. Voor het eerst dit seizoen hield de ploeg van Marc Dawyndt de nul. KVKO komt met deze driepunter tot op een punt van Nieuwpoort en de gedeelde vierde plaats in het klassement van vierde provinciale A.
 2. TJ Antonacci en Hoboken Pioneers winnen de Belgian Series en zijn Belgisch kampioen: “Alles viel op het juiste moment in de plooi”
  Baseball

  TJ Antonacci en Hoboken Pioneers winnen de Belgian Series en zijn Belgisch kampioen: “Alles viel op het juiste moment in de plooi”

  De Hoboken Pioneers kroonden zich afgelopen weekend tot Belgisch kampioen baseball. In de Belgian Series versloegen ze de Brasschaat Braves over twee wedstrijden, 2-0 werd het. Zaterdag wonnen de Pioneers in Brasschaat met 12-1 en dus mochten ze het een dag later helemaal afmaken in een vol huis voor eigen publiek. Met 15-5 in de zevende inning was de titel een feit.