Kangoeroes trok met Ivana Katanic een beloftevolle speelster aan. De Servische moet met haar kwaliteiten snelheid en organisatie in het team brengen.
Volledig scherm
Kangoeroes trok met Ivana Katanic een beloftevolle speelster aan. De Servische moet met haar kwaliteiten snelheid en organisatie in het team brengen. © Mpics

Ivana Katanic en Kangoeroes kunnen deur naar tweede ronde openbreken: “Namen niet onderschatten”

BASKETBAL EUROCUP WOMENKangoeroes staat voor een paar drukke weken. Donderdag speelt het zijn derde wedstrijd in de Eurocup Women. De loting heeft ervoor gezorgd dat Mechelen in een groep met twee Spaanse en één Belgische club werd onderverdeeld. Donderdag verliezen tegen Namen is uit den boze.

 1. Xaydee Van Sinaey doet net niet mee voor de medailles op het WK in Hoogerheide: “Niet verwacht, maar wel heel tevreden”
  Veldrijden WK juniors

  Xaydee Van Sinaey doet net niet mee voor de medailles op het WK in Hoogerhei­de: “Niet verwacht, maar wel heel tevreden”

  Geen tweede medaille voor Xaydee Van Sinaey die na de bronzen plak in de mixed team relay vijfde werd in de titelstrijd bij de meisjes-junioren. De Oost-Vlaamse leek bij het ingaan van de laatste ronde tevreden te moeten zijn met plaats vijf, maar in de slotfase kwam ze nog heel erg dicht bij de derde plaats. “Ik ben zelf wat verrast, nog het meest omdat ik net niet mee kon doen voor de bronzen plek.”
 2. Staartploeg Charleroi deelt KRC Genk Ladies een enorme dreun uit: “Deze opdoffer moeten we snel samen verwerken”
  VROUWENVOETBAL SUPER LEAGUE

  Staart­ploeg Charleroi deelt KRC Genk Ladies een enorme dreun uit: “Deze opdoffer moeten we snel samen verwerken”

  Wat een eenvoudige klus leek, werd voor KRC Genk een serieuze streep door de rekening. Staartploeg Charleroi, dat slechts één overwinning op de teller had staan, haalde na de rust een 1-0 achterstand op en nam verrassend de drie punten mee naar huis. De verslagenheid in het Genks kamp was groot en voelde aan als een harde mokerslag. Met een moeilijk drieluik voor de boeg tegen Anderlecht, Brugge en OHL, moet KRC Genk Ladies duidelijk uit een ander vaatje tappen. “We moeten deze week vertrouwen tanken en ons focussen op de toppers. Als groep moeten we hier samen uitraken”, probeerde Gwen Duijsters na afloop de ontgoocheling te verbijten.