Isaac Kimeli met de Belgische vlag na zijn zilveren medaille op het EK indoor.
Volledig scherm
Isaac Kimeli met de Belgische vlag na zijn zilveren medaille op het EK indoor. © Belga

Isaac Kimeli blijft de 5.000m trouw voor de Spelen, maar denkt wel aan de 10.000m voor later

atletiekDat zijn zilveren medaille op de 3.000m van het EK indoor geen toevalstreffer was, heeft Isaac Kimeli met glans bewezen in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Hij won zijn eerste 10.000m ooit en haalde tegelijkertijd de limiet voor de Olympische Spelen met zijn tijd van 27.22.70, duidelijk beter dan de gevraagde 27.28.00. Eerder pakte hij ook al de limiet op de 5.000m.

 1. Giovanni Nowé (TC Rumbeke): “Super om opnieuw toernooiplezier te beleven”
  tennis

  Giovanni Nowé (TC Rumbeke): “Super om opnieuw toernooi­ple­zier te beleven”

  De toernooimolen in het tennis is gelukkig opnieuw aan het draaien. Na de finales zondag op TC Rumbeke is het nu volle bak op TC Alexander, waar zondag het dubbeltoernooi aan haar epiloog toe is. Zondag stond de 52-jarige in Gits wonende Giovanni Nowé in zijn eigen TC Rumbeke op het hoogste schavotje. Samen met Nick Opbrouck van TC Gaverkasteel werd hij de primus in de reeks dubbel mannen 90 punten.
 2. Gent-Kroatische topper Sonja Skevin laat in Lievegem voor het eerst van zich spreken: “Zege doet beste verhopen voor rest van seizoen”
  triatlon

  Gent-Kroatische topper Sonja Skevin laat in Lievegem voor het eerst van zich spreken: “Zege doet beste verhopen voor rest van seizoen”

  Heel wat triatlonkenners zullen afgelopen zondag de wenkbrauwen gefronst hebben bij het nieuws dat ene Sonja Skevin in de halve triatlon van Lievegem de winst pakte. In eigen land is de Kroatische een absolute topper en werd ze al ontelbare keren nationaal kampioene. Nu ze de komende jaren in Gent zal werken en studeren, wil ze ook in ons land naam en faam maken. “Uiteraard wil ik me tonen in België”, vertelt Skevin ambitieus.