Met een doelpunt in de slotminuut bezorgde Michiel Lepage (r.) Voorde-Appelterre drie gouden punten in de topper tegen Stekene.
Volledig scherm
Met een doelpunt in de slotminuut bezorgde Michiel Lepage (r.) Voorde-Appelterre drie gouden punten in de topper tegen Stekene. © RV / Sophie Richez

Invaller Michiel Lepage (Voorde-Appelterre) beslist aantrekkelijke topper in slotminuut: “Mentale boost voor mezelf”

Voetbal derde nationale AHet heeft er alle schijn van dat de strijd om de titel in derde nationale A tussen drie ploegen zal uitgevochten worden. Periodekampioen Voorde-Appelterre boekte een knappe zege op het veld van nummer vier Avanti Stekene en deed zo een gouden zaak door in het zog van leider Tempo Overijse te blijven. Ook Anzegem blijft de overwinningen opstapelen en zo meestrijden voor de titel.

 1. Olsa Brakel kan degradatiespook verjagen dankzij broodnodige zege: “Dit hadden we nodig”
  voetbal tweede nationale A

  Olsa Brakel kan degradatie­spook verjagen dankzij broodnodi­ge zege: “Dit hadden we nodig”

  Een diepe zucht van opluchting die vanuit het verre Ieper tot in Brakel te horen was. Dat was het resultaat van de nipte maar meer dan verdiende zege van Olsa op het veld van degradatieconcurrent Westhoek. Habbas zorgde voor het enige doelpunt. Een gouden driepunter die geel-zwart opnieuw richting de middenmoot duwt en de kloof met de degradatieplaatsen tot zes punten vergroot. Olsa wil nu absoluut een reeks neerzetten om het degradatiespook definitief te verjagen.
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”