Imke Vervaet (l.)  zij aan zij met collega-Cheetah Paulien Couckuyt op de Memorial Buyle in Oordegem op 5 juni. Ze klokten er 52.99 (Vervaet) en 52.98 (Couckuyt) op de 400m.
Volledig scherm
Imke Vervaet (l.) zij aan zij met collega-Cheetah Paulien Couckuyt op de Memorial Buyle in Oordegem op 5 juni. Ze klokten er 52.99 (Vervaet) en 52.98 (Couckuyt) op de 400m. © Geert De Rycke

Imke Vervaet pijlsnel op 400m in Genève: “Trainen op die afstand loont”

ATLETIEKImke Vervaet stormde zaterdag in Genève voor het tweede weekend op rij met 52.32 naar een persoonlijk record op de 400m. De komende twee weken worden cruciaal voor Vervaet om zekerheid te krijgen over deelname aan de Olympische Spelen op de 200m en/of met de 4x400m-ploeg. 

  1. Hanne De Vet ziet Nieuw-Zeelandse vriend Hayden Wilde olympisch brons pakken: “Hogere hartslag dan tijdens harde looptraining”
    Triatlon

    Hanne De Vet ziet Nieuw-Zeelandse vriend Hayden Wilde olympisch brons pakken: “Hogere hartslag dan tijdens harde looptrai­ning”

    Niet alle Belgische ogen waren afgelopen nacht gericht op de knappe prestatie van Belgisch triatleet Marten Van Riel. In Gooreind zat triatlete Hanne De Vet voor haar scherm gekluisterd met een tricolore pet op, maar ook met een t-shirt aan met het opschrift ‘Wilde Fan’. De Vet is immers al meer dan twee jaar de partner van de Nieuw-Zeelandse toptriatleet Hayden Wilde. Ook hij presteerde sterk en pakte zowaar olympisch brons. Een medaille met een Belgisch randje dus.