Ian Jennes verliet de beloften van Westerlo en keert na acht jaar terug bij KFC Nijlen.
Volledig scherm
Ian Jennes verliet de beloften van Westerlo en keert na acht jaar terug bij KFC Nijlen. © smb

Ian Jennes (20) is zeldzame nieuwkomer bij KFC Nijlen dat officiële voorbereiding aftrapt: “Mijn ambities liggen hogerop”

Voetbal derde nationale BKFC Nijlen trapt zaterdag officieel de voorbereiding op gang. Nadat de troepen van trainer Thompson al een eerste zes weken achter de rug hadden, kregen ze twee weken rust voorgeschreven, maar die lopen komend weekend af. Onder de weinige nieuwkomers, Ian Jennes geboren en getogen Nijlenaar en overgekomen van de beloften van Westerlo. Al is de term ‘nieuw’ niet helemaal van toepassing, want de polyvalente verdediger heeft al een verleden in Nijlen als jeugdspeler.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Alan Haydock staat met Ninove voor lastige verplaatsing naar Petegem: “Niet euforisch, wel heel tevreden als coach”
  voetbal tweede nationale A

  Alan Haydock staat met Ninove voor lastige verplaat­sing naar Petegem: “Niet euforisch, wel heel tevreden als coach”

  Omwille van het WK wielrennen wordt de topper tussen Sparta Petegem en KVK Ninove zaterdagavond al afgewerkt. Normaal speelt de thuisploeg altijd op zondag. De groenhemden zakken vol vertrouwen naar de Deinzese deelgemeente af na hun recente negen op negen. Meer zelfs, als het van coach Alan Haydock afhangt gaat zijn ploeg opnieuw vol voor de drie punten. “Speculeren op een punt is voor mij geen optie”, aldus Haydock.
 2. Siegerd Degeling (E.Termien) neemt zijn taak ter harte: “Een ploegkapitein heeft een voorbeeldfunctie op en naast het veld”

  Siegerd Degeling (E.Termien) neemt zijn taak ter harte: “Een ploegkapi­tein heeft een voorbeeld­func­tie op en naast het veld”

  Na twee nederlagen op rij kon Eendracht Termien vorig weekend een eerste overwinning vieren. Met onder meer twee doelpunten van ploegkapitein Siegerd Degeling bleef de Genkse derdeklasser baas over Koersel. Zondagmiddag wacht Eendracht een nieuwe derby, dan komt Wellen op bezoek. “Het is niet het eerste jaar dat Termien een slechte start kent. Een nieuwe derbyzege zet de trein opnieuw helemaal op de rails”, aldus de nieuwe Termienkapitein.