Jasper Jacobs wil met Houtvenne tegen Berchem de lijn doortrekken.
Volledig scherm
Jasper Jacobs wil met Houtvenne tegen Berchem de lijn doortrekken. © Mpics

Houtvenne gaat tegen Berchem op zoek naar zijn eerste punten voor eigen volk

VOETBAL TWEEDE NATIONALE BIn het voetbal is de dertiende plaats in het algemeen klassement geen speciaal gegeven. Maar bij Houtvenne keken ze er de voorbije dagen met plezier naar. De eerste overwinning van het seizoen, vorige week op het veld van Pepingen-Halle, zorgde ervoor dat Houtvenne in tweede nationale B enkele plaatsen kon opschuiven. Zaterdagavond om 20 uur is het team van trainer Geert Van Dessel gastheer voor Berchem.

 1. Na de 7-1-zege tegen Eine nu 1-5-winst voor Robbert De Smul en Zeveren Sportief: “Vooral de efficiëntie ging omhoog”
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE B

  Na de 7-1-zege tegen Eine nu 1-5-winst voor Robbert De Smul en Zeveren Sportief: “Vooral de efficiën­tie ging omhoog”

  De voorbije weken schoot tweedeprovincialer Zeveren Sportief met scherp. Vorige week poeierde het KWIK Eine af, 7-1 nota bene, en afgelopen weekend liet het andermaal duidelijke cijfers noteren: 1-5 op het veld van Edeboys. Robbert De Smul was met drie doelpunten één van de smaakmakers bij de paars-witten. Hij is vooral blij dat hij de weg naar doel heeft gevonden.
 1. Youngsters Gianluca De Falco en Elias Krakowinski krijgen hun kans in de A-ploeg: “Jeugdopleiding van ZVK Eisden Dorp rendeert”
  futsal eerste nationale

  Youngsters Gianluca De Falco en Elias Krakowin­ski krijgen hun kans in de A-ploeg: “Jeugdop­lei­ding van ZVK Eisden Dorp rendeert”

  Met confrontaties tegen Moeskroen en Herentals staat ZVK Eisden-Dorp deze week voor twee belangrijke thuiswedstrijden in de hoogste reeks van het futsal. Opmerkelijk is dat de spelerskern van de Maasmechelse club grotendeels bestaat uit spelers uit de eigen jeugdwerking. En dat is toch wel een unicum voor het futsal in België. “Deze keuze is deels ingegeven door de hoge blessurelast, maar anderzijds is het ook een bewuste keuze om de belangrijkheid van een goede jeugdopleiding te accentueren”, zegt Eisdens coach Guy Beckers.
 2. Zieke Fanno Nijst (Olsa Brakel) moet topper tegen Petegem op computerscherm volgen: “Eerste keer in vijftien jaar als hoofdcoach”
  voetbal tweede nationale A

  Zieke Fanno Nijst (Olsa Brakel) moet topper tegen Petegem op computer­scherm volgen: “Eerste keer in vijftien jaar als hoofdcoach”

  Op leider Ninove na kruisen alle ploegen uit de top zes van het klassement in tweede nationale A woensdagavond de degens. Dat levert uiteraard enkele topaffiches op met Lokeren-Zwevezele en Sparta Petegem-Olsa Brakel (aftrap om 19.30 uur). Als Olsa de kloof met de kop van het klassement niet te groot wil laten worden, zal het minstens een punt moeten pakken op het veld van de sterke Spartanen. Die pakten immers recent negen op negen en scoorden veertien keer de voorbije drie wedstrijden.