Op 22 juni 1980 speelden de Rode Duivels de finale in het Stadio Olimpico in Rome. We herkennen (onder vlnr) Wilfried Van Moer, Eric Gerets, kapitein Julien Cools, Raymond Mommens, Michel Renquin, François Van der Elst en (boven vlnr) Jan Ceulemans, Jean-Marie Pfaff, Walter Meeuws, Luc Millecamps en René Vandereycken.
Volledig scherm
Op 22 juni 1980 speelden de Rode Duivels de finale in het Stadio Olimpico in Rome. We herkennen (onder vlnr) Wilfried Van Moer, Eric Gerets, kapitein Julien Cools, Raymond Mommens, Michel Renquin, François Van der Elst en (boven vlnr) Jan Ceulemans, Jean-Marie Pfaff, Walter Meeuws, Luc Millecamps en René Vandereycken. © RV

Hoe zou het zijn met de ‘bijna vergeten’ EK-gangers? Over één zaak zijn ze unaniem: “Als het meezit, kunnen we het EK winnen”

voetbalLang voor deze Gouden Generatie schreven de Rode Duivels al voetbalgeschiedenis. Met ronkende namen uit het verleden, gedreven en talentvol. Sommige van die spelers zijn echter nauwelijks bekend bij de jongste voetbalfans. Daarom, ere wie ere toekomt. Tot en met de EK-start in het Stadio Olimpico in Rome op 11 juni laten we een rist ‘bijna vergeten’ EK-gangers aan het woord.