De 47-jarige Marino Gruyaert is aan zijn tweede seizoen als T1 van VC Wingene begonnen.
Volledig scherm
De 47-jarige Marino Gruyaert is aan zijn tweede seizoen als T1 van VC Wingene begonnen. © VDB

Het voetbal herleeft opnieuw in Wingene. Trainer Marino Gruyaert: “Onze succesformule? We vormen een toffe vriendenbende en iedereen is ook uiterst gemotiveerd”

voetbal vierde provinciale BVC Wingene wijzigde een tweetal jaar geleden volledig van koers en herstartte in vierde provinciale met de eigen jeugd. Coach Marino Gruyaert vond de toekomstplannen van voorzitter Koen Vande Walle uitstekend en stapte mee in het project. 

 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Maaseik-manager Dieter Leenders is blij dat er weer volk op de tribunes zit: “Vijftig of vijfhonderd, vooral opgelucht dat het weer kan”
  Volleybal Euromillions League

  Maas­eik-manager Dieter Leenders is blij dat er weer volk op de tribunes zit: “Vijftig of vijfhon­derd, vooral opgelucht dat het weer kan”

  Greenyard Maaseik neemt het na de Europese verplaatsing naar Moskou zaterdag in eigen huis op tegen Menen. Het wordt een bijzondere wedstrijd, want voor het eerst sinds eind november zijn er weer supporters toegelaten. Daarnaast is het misschien de laatste keer dat Menen op bezoek komt in de Steengoed Arena, want de West-Vlamingen trekken op het einde van het seizoen de stekker eruit. “Heel erg jammer, met Menen verdwijnt een traditieclub. Of dat Maaseik ook kan gebeuren? Niet zo snel, maar corona heeft wel gaten geslagen”, vertelt manager Dieter Leenders.
 1. Femke Bastiaen (20) tekent eerste profcontract bij PSV Vrouwen: “Ambitie om hier nummer één te worden”
  VROUWENVOETBAL

  Femke Bastiaen (20) tekent eerste profcon­tract bij PSV Vrouwen: “Ambitie om hier nummer één te worden”

  Amper een half seizoen had Femke Bastiaen nodig om PSV te overtuigen van haar kwaliteiten. De 20-jarige doelvrouw uit Zulte tekende voor de zomer een verbintenis op amateurbasis, maar zette vorige week al haar krabbel onder haar eerste profcontract, tot 2024. Een duidelijk teken van vertrouwen van PSV in Bastiaen die zich na een korte aanpassingsperiode meteen opwierp tot doublure van Oranjes nationale nummer één, en kaptein, Sari van Veenendaal.