Jack Vloeberghs opende in de eerste minuut de score voor Herakles tegen Beerschot. Uiteindelijk won Herakles de derby met 4-1.
Volledig scherm
Jack Vloeberghs opende in de eerste minuut de score voor Herakles tegen Beerschot. Uiteindelijk won Herakles de derby met 4-1. © Mpics

Herakles viert eerste zege van het seizoen: jongeren Vloeberghs en Delaisse scoren tegen Beerschot

HockeyDe mannen van Herakles hebben hun eerste overwinning van het seizoen beet. Op de vijfde speeldag gingen de jongens van coach Darran Bisley in een derby voorbij Beerschot: 4-1. Na een moeilijke voorbereiding en een zware competitiestart deed de zege enorm veel deugd in Lier. 

 1. Jean Max (KMR Biesen) zit met bedenkingen na corona-uitbraak: “Wie brengt duidelijkheid in de te volgen procedure?”
  VOETBAL DERDE PROVINCIALE A

  Jean Max (KMR Biesen) zit met bedenkin­gen na corona-uit­braak: “Wie brengt duidelijk­heid in de te volgen procedure?”

  Of het eerste elftal van derdeprovincialer KMR Biesen zondag de korte verplaatsing naar Membruggen zal maken, is op dit ogenblik zeer de vraag. Na een positieve melding bij één van de reservespelers donderdagmorgen, bleek in de vooravond dat nog vijf spelers bij een zelftest een positieve indicatie noteerden. De dienstdoende ref noteerde zulks in bijzijn van beide teams en allicht zal voor de groene tafel van het PC later een definitief uitsluitsel geveld worden. “Geen van beide teams wil in dit geval spreken van een forfait”, aldus Jean Max, gerechtigd correspondent bij KMR Biesen. “Vraag aan de spelers of ze willen voetballen en zij zullen allen volmondig ‘ja’ antwoorden. Alleen kan je de gezondheid van de mensen uiteraard niet in het gedrang brengen en moet je nuchter de juiste beslissing nemen.”
 1. Kenneth Vanderheyden en Renolim Borgloon verliezen topper tegen Halle-Gooik: “Toch zijn we trots, we hebben gevochten als leeuwen”

  Kenneth Vanderhey­den en Renolim Borgloon verliezen topper tegen Hal­le-Gooi­k: “Toch zijn we trots, we hebben gevochten als leeuwen”

  In de eerste nationale van het futsal duelleerden de ongeslagen leiders Borgloon en Halle-Gooik in een rechtstreeks duel om de leidersplaats. De meer dan vier honderd toeschouwers kregen in Borgloon een razend spannende strijd voorgeschoteld. Pas naar het einde van de wedstrijd toe kon een klasrijker Halle-Gooik met 3-5 afstand nemen. “We hebben gevochten als leeuwen en met veel wilskracht en snelle tegenstoten onze tegenstander lange tijd het vuur aan de schenen gelegd. Daar mogen we terecht trots op zijn”, blikt Borgloons kapitein Kenneth Vanderheyden een dag later terug.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.