Eisdens rechtsachter Henk Dijkhuizen gaat voor de zege tegen Thes: “De prima partij tegen Charleroi geeft ons een boost.”
Volledig scherm
Eisdens rechtsachter Henk Dijkhuizen gaat voor de zege tegen Thes: “De prima partij tegen Charleroi geeft ons een boost.” © Dick Demey

Henk Dijkhuizen en Patro Eisden klaar voor derby tegen titelkandidaat Thes Sport: “Voor de supporters is dit de wedstrijd van het jaar”

voetbal eerste nationaleAmper een week na de seizoenopener tegen Olympic Charleroi staat in de eerste nationale meteen de enige Limburgse derby tussen Patro Eisden en Thes geprogrammeerd. Velen schuiven Thes Sport als titelkandidaat nummer één naar voor. De manschappen van trainer Stijnen zijn niet onder de indruk en willen voluit hun kans gaan. “Het wordt een zware dobber, maar we gaan er alles aan doen om onze tegenstander een voetje te lichten”, klinkt Henk Dijkhuizen strijdvaardig.   

 1. Marc Dawyndt en Koksijde-Oostduinkerke zegevieren in kustderby tegen Nieuwpoort: “Mogen niet te veel uitgaan van eigen sterkte”
  voetbal vierde provinciale A

  Marc Dawyndt en Koksij­de-Oostduin­ker­ke zegevieren in kustderby tegen Nieuwpoort: “Mogen niet te veel uitgaan van eigen sterkte”

  KV Koksijde-Oostduinkerke heeft na een mindere periode – een drie op twaalf – zijn rug gerecht met een klinkende 3-0-zege tegen Nieuwpoort. Voor het eerst dit seizoen hield de ploeg van Marc Dawyndt de nul. KVKO komt met deze driepunter tot op een punt van Nieuwpoort en de gedeelde vierde plaats in het klassement van vierde provinciale A.
 2. Milan De Laet wil minstens vicekampioen in de Fiesta Sprint Cup Belgium worden
  autosport

  Milan De Laet wil minstens vicekampi­oen in de Fiesta Sprint Cup Belgium worden

  Tijdens de vijfde meeting van de Ford Fiesta Sprint Cup werden de kaarten grondig door elkaar geschud en dat geeft, mede onder invloed van het vroegtijdig KO van de tweevoudige kampioen Kenny Herremans, een volledig gewijzigde hiërarchie in de puntenstand. De jonge Brusselaar Nathan Vanspringel versterkte zijn leidersplaats, maar de rijder van de #29 Vanspringel Automobiles moet nu wel Junior-collega Milan De Laet uit Haacht dulden als de meest directe tegenstrever. De man van de #22 EJ Automotive heeft Leuvenaar Kenny Herremans naar de derde plaats in het kampioenschap verwezen.
 3. Xwift Racing Events komt stilaan op kruissnelheid
  AUTOSPORT

  Xwift Racing Events komt stilaan op kruissnel­heid

  Sinds enige tijd is de Belgische autosportscène een naam rijker, een naam die voor het eerst echt van zich liet spreken tijdens de voorbije 24 uur van Zolder: Xwift Racing Events. Het team met basis in Oost-Vlaanderen won niet alleen de klasse TB, het team behaalde ook de derde plaats in diezelfde klasse en liet mooie dingen zien met zowel, de BMW M2 CS, Praga als Radical die onder dezelfde vlag raceten. Xwift Racing Events wil zonder meer verdergaan op dit elan, niet alleen dit seizoen, maar de komende jaren en dat met een duidelijke filosofie in het achterhoofd.