Hélène Hesters trekt zondag naar het Belgisch wegkampioenschap voor meisjes junioren in het West-Vlaamse Moorslede.
Volledig scherm
Hélène Hesters trekt zondag naar het Belgisch wegkampioenschap voor meisjes junioren in het West-Vlaamse Moorslede. © Geert De Rycke

Hélène Hesters mikt op BK in Moorslede op top tien: “In Ronde laten zien dat mijn vorm best oké is”

WielrennenMeisjes junioren strijden zondag in het West-Vlaamse Moorslede om de Belgische wegtitel. Afgaand op de Ronde van Vlaanderen vorige zondag horen Xaydee Van Sinaey (2de) en Hélène Hesters (7de) tot de kanshebbers.

 1. Amaury Capiot begint aan zijn eerste Ronde van Frankrijk: “Blij als een kind”
  Wielrennen profs

  Amaury Capiot begint aan zijn eerste Ronde van Frankrijk: “Blij als een kind”

  Amaury Capiot (Arkea Samsic) is één van de veertig renners die vrijdag voor het eerst aan de start van de Ronde van Frankrijk staan. Met zijn 29 jaar staat de Lanakenaar in de top tien van de oudste Tour-debutanten van 2022. Daar maalt Capiot niet om. “Ik wist het al een tijdje, maar toen mijn team de selectie maandag bekendmaakte, voelde ik me zo blij als een kind. Ik heb er lang op moeten wachten en daarom wordt het echt genieten. En werken natuurlijk, want de verwachtingen zijn hoog”, vertelt Amaury Capiot.
 2. Coach Jonas De Roeck en KVC Westerlo vertrekken met een goed gevoel op stage na twee gewonnen oefenduels: “We moeten nog stappen zetten, maar ik ben tevreden”

  Coach Jonas De Roeck en KVC Westerlo vertrekken met een goed gevoel op stage na twee gewonnen oefenduels: “We moeten nog stappen zetten, maar ik ben tevreden”

  Na City Pirates (11-0) en AA Gent (6-2) stonden er zaterdag twee oefenwedstrijden op het programma voor KVC Westerlo. ‘s Middags werd het een rustige 2-0-zege tegen Patro Maasmechelen. In de vooravond werd de Israëlische topclub Maccabi Tel Aviv met 2-1 opzij gezet. De Kemphanen blijven in de voorbereidingsfase voorlopig dus nog ongeslagen .