Hélène Brasseur, hier in actie in de wedstrijd van de Panthers tegen India, maakt straks op 20-jarige leeftijd haar eerste WK mee.
Volledig scherm
Hélène Brasseur, hier in actie in de wedstrijd van de Panthers tegen India, maakt straks op 20-jarige leeftijd haar eerste WK mee. © Belga

Hélène Brasseur is de stofzuiger van de Red Panthers: “Elke dag leer ik nog enorm veel bij”

hockey pro leagueSedert haar eerste cap, in september 2020, is Hélène Brasseur bij de Red Panthers haast niet meer weg te denken in het hart van de verdediging. Doelvrouw Elena Sotgiu gaf haar de bijnaam ‘stofzuiger’. Op 20-jarige leeftijd speelt Brasseur straks haar eerste WK. “Het wordt een geweldig avontuur”, glimlacht ze.

 1. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.
 2. Olivier Deman met Cercle zondag op Standard: “Van eigen sterkte uitgaan zoals we tegen Anderlecht deden”
  voetbal jupiler pro league

  Olivier Deman met Cercle zondag op Standard: “Van eigen sterkte uitgaan zoals we tegen Anderlecht deden”

  Zondag staat voor Cercle Brugge de tweede verplaatsing van het seizoen geprogrammeerd. Op Sclessin wil de Vereniging zich niet aan dezelfde steen stoten als op Westerlo, waar groen-zwart nooit zijn eigen spel kon ontwikkelen. “Standard is een beetje een vraagteken, maar ik denk dat het belangrijk is dat we van onze eigen sterkte uitgaan zoals we tegen Anderlecht hebben gedaan”, kijkt Olivier Deman al even vooruit.
 3. Davy Heymans neemt afscheid van Tongeren met bekerzege in Termien: “Opvolger Tomas Daumantas gaat dit goed doen”

  Davy Heymans neemt afscheid van Tongeren met bekerzege in Termien: “Opvolger Tomas Daumantas gaat dit goed doen”

  In een boeiend bekerduel nam SK Tongeren met 2-3 de maat van Termien. Voor Davy Heymans was de partij tegen Termien meteen zijn laatste opdracht als trainer van Tongeren. De Zutendaler tekende een contract bij MVV en gaat er vanaf maandag fulltime aan de slag als coördinator bij de MVV-jeugdacademie. Bij Tongeren wordt hij vervangen door Tomas Daumantas, die de voorbije acht seizoenen bij Termien trainde.