Met haar chrono van 52.96 kwalificeerde Helena Ponette zich voor de Universiade, haar eerste individuele internationale kampioenschap.
Volledig scherm
Met haar chrono van 52.96 kwalificeerde Helena Ponette zich voor de Universiade, haar eerste individuele internationale kampioenschap. © Belga

Helena Ponette knalt naar 52.96 op 400m en ticket voor Universiade: “Toch een stuk sneller dan verwacht”

Atletiek BK studentenOp het Belgisch studentenkampioenschap in Jambes heeft Helena Ponette voor een absolute topprestatie gezorgd door op de 400m een tijd van 52.96 neer te zetten. Daarmee verbeterde ze haar persoonlijk record met meer dan een seconde en bovendien mag ze zich nu ook opmaken voor de Universiade die van 26 juni tot 7 juli in het Chinese Chengdu wordt georganiseerd. “Met die chrono heb ik mezelf toch wel wat verrast”, zegt ze.

  1. Streekgenoten Hannes Bonami (3de) en Filip Sheridan (4de) pakken na verbeten strijd ticket voor Hawaï in Ironman Finland: “Heel tevreden met deze onverhoopte derde plaats”
    Triatlon

    Streekgeno­ten Hannes Bonami (3de) en Filip Sheridan (4de) pakken na verbeten strijd ticket voor Hawaï in Ironman Finland: “Heel tevreden met deze onverhoop­te derde plaats”

    Opvallend sterke Belgische prestaties in de Ironman van Finland afgelopen weekend. LTTD-atleet Hannes Bonami streed er lang mee voor een tweede plaats, maar moest uiteindelijk vrede nemen met het brons. Streekgenoot Filip Sheridan leverde op zijn beurt ook een strijd voor het podium. Hij kraakte in het afsluitende loopnummer en werd vierde. Dankzij hun knappe prestaties hebben beide triatleten wel een startbewijs voor de Ironman van Hawaï binnen twee maanden te pakken.