Jordy Croux, hier aan de slag bij Avispa Fukuoka, voetbalt zelf al twee jaar in Japan.
Volledig scherm
Jordy Croux, hier aan de slag bij Avispa Fukuoka, voetbalt zelf al twee jaar in Japan. © Provided by Avispa Fukuoka / RV

Hasselaar Jordy Croux peilt naar slagkansen van ‘zijn’ Japan in knock-out fase van WK: “Kwalificatie heeft me verrast, manier waarop niet”

voetbal belgen in buitenlandNiet België, wel Kroatië neemt het maandag op tegen Japan in de achtste finales van het WK voetbal. Een affiche waar nog weinig Belgen van wakker liggen, maar Jordy Croux zit dan wel op het puntje van zijn stoel. De 28-jarige Hasselaar (ex-RC Genk, Willem II en Roda JC) is nu nog even in het land, maar begin januari vertrekt hij weer naar Japan om er aan zijn derde opeenvolgende seizoen te beginnen.

 1. Kristof Sulmon bindt opnieuw de voetbalschoenen aan bij Boka United: “Het kriebelde, maar deze interim zal slechts zes maanden duren”
  Voetbal eerste provinciale

  Kristof Sulmon bindt opnieuw de voetbal­schoe­nen aan bij Boka United: “Het kriebelde, maar deze interim zal slechts zes maanden duren”

  Boka United staat na twintig speeldagen op de vijftiende plaats in eerste provinciale. Zondag gaat de ploeg op bezoek bij leider Beigem Humbeek. Kristof Sulmon zal opnieuw zijn plaats onder de lat innemen en dat is best verrassend. De zesendertigjarige ancien van vele veldslagen had op het einde van vorig seizoen immers zijn voetbalpensioen aangekondigd.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.