In Luik-Bastenaken-Luik, zijn enige Waalse klassieker, probeerde Harm Vanhoucke met een uitval net voor de finale te anticiperen.
Volledig scherm
In Luik-Bastenaken-Luik, zijn enige Waalse klassieker, probeerde Harm Vanhoucke met een uitval net voor de finale te anticiperen. © Photo News

Harm Vanhoucke voor tweede jaar op rij naar Giro: “Dit keer meer naar de slotweek toewerken”

wielrennen profsIn Turijn begint Harm Vanhoucke (23) zaterdag aan zijn derde grote ronde. Na de Vuelta 2019 en Giro 2020 gaat Vanhoucke opnieuw van start in de Ronde van Italië. Vorig (na)jaar kon hij in de Giro enkele dagen de witte trui dragen. Dit keer gaat hij voor een ritzege in de derde en laatste week.

 1. Historisch: Yellow Tigers, met tal van speelsters opgeleid bij Asterix Avo, duiken top tien van de volleybalwereld in
  VOLLEYBAL

  Historisch: Yellow Tigers, met tal van speelsters opgeleid bij Asterix Avo, duiken top tien van de volleybal­we­reld in

  Na de heerlijke prestaties van de Yellow Tigers - vijf weken lang in de zware competitie van ‘Volley Nations League’ - kunnen we niet anders dan al onze superlatieven bovenhalen. Zelfs uitdrukkingen met de hoogst overtreffende trap kunnen niet omschrijven hoe fenomenaal de nationale volleybalvrouwen in Rimini wel waren. De ene wereldtopper na de andere moest bezwijken onder de enorme inzet en de zegedrang van kapitein Ilka Van de Vyver en haar medespeelsters. Subliem, grandioos, schitterend.
 2. Kristof Carré wint voor het eerst bij de heren 3 op het criteriumtoernooi van TC Iris Kessel-Lo: “Dankzij flex court kon ik blijven tennissen”
  tennis

  Kristof Carré wint voor het eerst bij de heren 3 op het criterium­toer­nooi van TC Iris Kes­sel-Lo: “Dankzij flex court kon ik blijven tennissen”

  De finaledag op het criteriumtoernooi van TC Iris Kessel-Lo kende in de late namiddag een mooie climax met twee spannende partijen bij de heren 2 en 35/3. Even daarvoor kwam er ook in de derde reeks bij de heren een beslissende set aan te pas. De eindwinst ging finaal naar Kristof Carré van de Bierbeekse Tennisclub, die met 3-6, 6-3 en 6-3 Tom Huygen afhield.
 3. Gent-Kroatische topper Sonja Skevin laat in Lievegem voor het eerst van zich spreken: “Zege doet beste verhopen voor rest van seizoen”
  triatlon

  Gent-Kroatische topper Sonja Skevin laat in Lievegem voor het eerst van zich spreken: “Zege doet beste verhopen voor rest van seizoen”

  Heel wat triatlonkenners zullen afgelopen zondag de wenkbrauwen gefronst hebben bij het nieuws dat ene Sonja Skevin in de halve triatlon van Lievegem de winst pakte. In eigen land is de Kroatische een absolute topper en werd ze al ontelbare keren nationaal kampioene. Nu ze de komende jaren in Gent zal werken en studeren, wil ze ook in ons land naam en faam maken. “Uiteraard wil ik me tonen in België”, vertelt Skevin ambitieus.