Hans Vanwijn en Dijon openen de play-offs tegen Orleans.
Volledig scherm
Hans Vanwijn en Dijon openen de play-offs tegen Orleans. © Champions League BCL / RV

Hans Vanwijn en Dijon beginnen aan de play-offs in Frankrijk: “Die eerste plaats in de competitie hadden we niet verwacht”

BasketbalVanaf zondag strijden twee Belgian Lions voor de Franse titel. Hans Vanwijn en Ismael Bako beginnen met hun respectievelijke ploegen Dijon en Lyon-Villeurbanne aan de eindfase van het Franse kampioenschap. Beide ploegen eindigden gelijk op de eerste plaats, maar door de betere onderlinge resultaten veroverde Dijon de pole-position.

 1. Kenny Molly elf dagen in de Ronde van Portugal: “Er zijn enkele aankomsten bergop en het is warm”
  WIELRENNEN/PROFS

  Kenny Molly elf dagen in de Ronde van Portugal: “Er zijn enkele aankomsten bergop en het is warm”

  Derdejaarsprof Kenny Molly uit Nieuwkerke vertoeft elf dagen in de Ronde van Portugal. Het begon woensdag met een proloog van 5,5 kilometer. “Elf dagen koersen is goed voor de motor”, lacht Kenny Molly. “Het is de eerste keer dat ik hier aan de start sta. Het niveau in Portugal is sowieso al hoog. Er zijn enkele aankomsten bergop. en het is warm. Wat zorgt voor iets extra.”
 2. Mo Messoudi wordt assistent van Jonas De Roeck bij Westerlo: “Kom terecht in ambitieuze club waar ik veel kan leren”
  Voetbal 1B

  Mo Messoudi wordt assistent van Jonas De Roeck bij Westerlo: “Kom terecht in ambitieuze club waar ik veel kan leren”

  Er moeten nog wat punten en komma’s worden gezet in het contract, maar het staat voor 99 procent vast dat Mo Messoudi (37) de technische staf van VC Westerlo zal verruimen. Messoudi wordt in het Kuipje assistent van hoofdcoach Jonas De Roeck, met wie hij nog een jaar samen speelde bij Beerschot. “Westerlo is ambitieus en van Jonas ga ik zeker een en ander kunnen opsteken”, aldus Messoudi.