Hans Van Alphen in zijn vertrouwde fitnessomgeving, waar hij zowel personal coach, sportbegeleider als kinesitherapeut is.
Volledig scherm
Hans Van Alphen in zijn vertrouwde fitnessomgeving, waar hij zowel personal coach, sportbegeleider als kinesitherapeut is. © Photo News

Hans Van Alphen (39) verraste België met vierde plaats in London 2012: “Ik probeer nu zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen”

Atletiek bijna vergeten olympiërsBinnenkort staat in de Japanse hoofdstad Tokio de volgende editie van de Olympische Spelen op het programma. Daarbij blikken we met heel wat ex-deelnemers vooruit op het grootste sportevenement ter wereld. Vandaag is het de beurt aan de Hasseltse Hans Van Alphen, die zowel in 2008 en 2012 zijn opwachting maakte als meerkamper op de Spelen.

 1. Romero vindt opnieuw weg naar doel en bezorgt Ninove belangrijke driepunter: “Ons snel herpakt na opdoffer van woensdag”
  Voetbal Eerste Nationale

  Romero vindt opnieuw weg naar doel en bezorgt Ninove belangrij­ke driepunter: “Ons snel herpakt na opdoffer van woensdag”

  VK Ninove heeft zich stevig herpakt na de kansloze 0-3-thuisnederlaag van afgelopen woensdag tegen Visé. De groenhemden kwamen op het veld van Dessel al vroeg op voorsprong. De Kempenaars kwamen na de rust op gelijke hoogte, maar dan ontbond Oli Romero zijn duivels na vijf matchen zonder doelpunt. De Ninoofse goaltjesdief prikte er nog twee tegen de netten in het slotkwartier en bezorgde zo zijn ploeg een belangrijke driepunter.
 2. Oskar Giltay (BK Tongeren): “Met ons bommenfestival smeren we Hasselt BT een eerste nederlaag aan”
  Basketbal TDM 2B

  Oskar Giltay (BK Tongeren): “Met ons bommenfes­ti­val smeren we Hasselt BT een eerste nederlaag aan”

  In de derby tussen BK Tongeren en Hasselt BT konden de Ambiorixzonen in de slotfase van het eerste quarter een kloof slaan met bommen van Sam Proesmans en Yoann Hertay. Hasselt BT kon het Tongerse bommenfestival niet afstoppen. Het werd een ruime 90-73-overwinning in een sfeervolle Pibo. T1 Sacha Massot liet zijn jonge talenten opdraven met een opmerkelijke rol voor de 15-jarige center Oskar Giltay.