Hans Van Alphen in zijn vertrouwde fitnessomgeving, waar hij zowel personal coach, sportbegeleider als kinesitherapeut is.
Volledig scherm
Hans Van Alphen in zijn vertrouwde fitnessomgeving, waar hij zowel personal coach, sportbegeleider als kinesitherapeut is. © Photo News

Hans Van Alphen (39) verraste België met vierde plaats in London 2012: “Ik probeer nu zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen”

Atletiek bijna vergeten olympiërsBinnenkort staat in de Japanse hoofdstad Tokio de volgende editie van de Olympische Spelen op het programma. Daarbij blikken we met heel wat ex-deelnemers vooruit op het grootste sportevenement ter wereld. Vandaag is het de beurt aan de Hasseltse Hans Van Alphen, die zowel in 2008 en 2012 zijn opwachting maakte als meerkamper op de Spelen.

  1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
    Jobat

    Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

    Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.