De Nieuw-Zeelander Hayden Wilde pakte afgelopen nacht knap brons op de olympische triatlon. Wilde is al meer dan twee jaar de vriend van de Kempense triatlete Hanne De Vet die zelf in de wolken is met de derde plaats van haar vriend.
Volledig scherm
De Nieuw-Zeelander Hayden Wilde pakte afgelopen nacht knap brons op de olympische triatlon. Wilde is al meer dan twee jaar de vriend van de Kempense triatlete Hanne De Vet die zelf in de wolken is met de derde plaats van haar vriend. © RV

Hanne De Vet ziet Nieuw-Zeelandse vriend Hayden Wilde olympisch brons pakken: “Hogere hartslag dan tijdens harde looptraining”

TriatlonNiet alle Belgische ogen waren afgelopen nacht gericht op de knappe prestatie van Belgisch triatleet Marten Van Riel. In Gooreind zat triatlete Hanne De Vet voor haar scherm gekluisterd met een tricolore pet op, maar ook met een t-shirt aan met het opschrift ‘Wilde Fan’. De Vet is immers al meer dan twee jaar de partner van de Nieuw-Zeelandse toptriatleet Hayden Wilde. Ook hij presteerde sterk en pakte zowaar olympisch brons. Een medaille met een Belgisch randje dus.

 1. Nieuwbakken trainer Jurgen Vandeurzen en Helson mikken op eerste zege: “Burentreffen tegen Hechtel moet driepunter opleveren”

  Nieuwbak­ken trainer Jurgen Vandeurzen en Helson mikken op eerste zege: “Burentref­fen tegen Hechtel moet driepunter opleveren”

  Helson heeft met 0 op 15 de competitiestart in eerste provinciale volledig gemist. Met ex-KRC Genkspeler Jurgen Vandeurzen aan het roer mikt de club op een inhaalbeweging. Zaterdagavond ontvangt Helson buur Hechtel. Ook deze ploeg presteerde onder hun waarde en telt in de klassering slecht één puntje meer. “Willen we onderin wegkomen, is winnen een absolute must”, zegt de nieuwe Helsontrainer Jurgen Vandeurzen.
 2. Piet Timmerman nieuwe trainer Blauwvoet Otegem: “Het gaat om een vriendendienst, want ik ken de voorzitter heel goed”
  VOETBAL DERDE PROVINCIALE C

  Piet Timmerman nieuwe trainer Blauwvoet Otegem: “Het gaat om een vrienden­dienst, want ik ken de voorzitter heel goed”

  Gewezen eersteklasser Piet Timmerman leidde dinsdagavond zijn eerste training als nieuwe trainer van derdeprovincialer Blauwvoet Otegem. “Het gaat om een vriendendienst, want voorzitter Mathieu Salembier ken ik heel goed”, klinkt het. “Ik depanneer tot het einde van het seizoen. Voor volgend seizoen moet men uitkijken naar iemand anders.”
 1. Maxime Volant en Lyra-Lierse krijgen Sporting Hasselt over de vloer: “Opmars verder zetten wil zeggen ook deze wedstrijd winnen”
  voetbal tweede nationale B

  Maxime Volant en Ly­ra-Lier­se krijgen Sporting Hasselt over de vloer: “Opmars verder zetten wil zeggen ook deze wedstrijd winnen”

  Lyra-Lierse lijkt zichzelf te hebben teruggevonden. Het voorbije weekend werd verdiend gewonnen van Bocholt (1-3), waardoor Lyra-Lierse de balans al helemaal in evenwicht heeft: vijf wedstrijden gespeeld, twee gewonnen, twee verloren, één gelijkspel, zes keer gescoord, zes tegengoals. Maar dat moet nog beter kunnen. Lees: de opmars moet worden verdergezet. Om die opmars kracht bij te zetten, moet zondag Sporting Hasselt, het nummer twee in de rangschikking, voor de bijl.