De Nieuw-Zeelander Hayden Wilde pakte afgelopen nacht knap brons op de olympische triatlon. Wilde is al meer dan twee jaar de vriend van de Kempense triatlete Hanne De Vet die zelf in de wolken is met de derde plaats van haar vriend.
Volledig scherm
De Nieuw-Zeelander Hayden Wilde pakte afgelopen nacht knap brons op de olympische triatlon. Wilde is al meer dan twee jaar de vriend van de Kempense triatlete Hanne De Vet die zelf in de wolken is met de derde plaats van haar vriend. © RV

Hanne De Vet ziet Nieuw-Zeelandse vriend Hayden Wilde olympisch brons pakken: “Hogere hartslag dan tijdens harde looptraining”

TriatlonNiet alle Belgische ogen waren afgelopen nacht gericht op de knappe prestatie van Belgisch triatleet Marten Van Riel. In Gooreind zat triatlete Hanne De Vet voor haar scherm gekluisterd met een tricolore pet op, maar ook met een t-shirt aan met het opschrift ‘Wilde Fan’. De Vet is immers al meer dan twee jaar de partner van de Nieuw-Zeelandse toptriatleet Hayden Wilde. Ook hij presteerde sterk en pakte zowaar olympisch brons. Een medaille met een Belgisch randje dus.

 1. Laura Verdonschot start veldritseizoen in Bredene, maar kiest daarna voor het buitenland: “Eerste doel is UCI-punten verzamelen”
  Veldrijden vrouwen elite

  Laura Verdon­schot start veldritsei­zoen in Bredene, maar kiest daarna voor het buitenland: “Eerste doel is UCI-pun­ten verzamelen”

  Laura Verdonschot (Pauwels Sauzen-Bingoal) begint in Bredene aan haar veldritseizoen. Normaal stond die Ethias Cross niet op haar programma, maar omdat er maandag ploegvoorstelling is, kon de voorziene wedstrijd in het buitenland niet doorgaan. “Na Bredene trek ik sowieso naar het buitenland. Ik wil in de eerste plaats UCI-punten verzamelen. Mijn doelen liggen later op het seizoen. Een goed BK bijvoorbeeld”, vertelt Verdonschot.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.