Hanna Vandebussche slaagde er de afgelopen jaren steeds in zichzelf te overtreffen in Roeselare
Volledig scherm
Hanna Vandebussche slaagde er de afgelopen jaren steeds in zichzelf te overtreffen in Roeselare © Mpics

Hanna Vandenbussche kijkt uit naar CrossCup in Roeselare: “Altijd een heel bijzondere wedstrijd”

VELDLOPENZondag wordt in Roeselare de West-Vlaamse manche van de CrossCup georganiseerd. Traditioneel is dit ook de wedstrijd waar de tickets worden uitgedeeld voor het EK veldlopen, dat dit jaar op 12 december in het Ierse Dublin plaatsvindt. Hanna Vandenbussche hoopt zich, net als in 2017 en 2018, te kwalificeren voor dit kampioenschap, maar ze beseft dat dit niet gemakkelijk zal worden. “Er zijn heel wat atletes van hetzelfde niveau en het wordt allicht een onvoorspelbare wedstrijd”, klinkt het.

 1. Senne Vits herwon vertrouwen na toevallige herkansing en trekt met Rupel Boom naar Thes Sport: “Clean sheets geven vertrouwensboost”

  Senne Vits herwon vertrouwen na toevallige herkansing en trekt met Rupel Boom naar Thes Sport: “Clean sheets geven vertrou­wens­boost”

  Het kan keren. Na de 0-3 nederlaag tegen Wezet werd Rupel Boom-doelman Senne Vits naar de bank verwezen, maar toen concullega Laverge een week later al na een kwartier geblesseerd werd afgevoerd, mocht de 26-jarige goalie opnieuw opdraven. Op bezoek bij Winkel hield Vits zijn netten schoon en ook vorig weekend tegen Jong Charleroi hield hij de nul (1-0). Een derde clean sheet in vier wedstrijden die de Steenbakkers een 9 op 12 opleverde. Deugddoende cijfers in aanloop naar het duel met Thes Sport, dat met een 3 op 15 zelf wat op de sukkel lijkt.
 2. Asterix Avo met libero Britt Rampelberg plaatst zich als eerste team voor de bekerfinale in februari: “We willen nog meer doelstellingen bereiken”
  Volleybal

  Asterix Avo met libero Britt Rampelberg plaatst zich als eerste team voor de bekerfina­le in februari: “We willen nog meer doelstel­lin­gen bereiken”

  Na twee gewonnen sets was Asterix Avo in Leuven zeker van een plaats in de bekerfinale op 26 februari. Het werd uiteindelijk een 0-3 overwinning voor het team van coach Vansnick. Dit wordt de 24ste bekerfinale voor Asterix Avo. De eerste doelstelling is bereikt. Voor de andere halve finale tussen VDK Gent en Hermes Oostende is men nog volop aan het onderhandelen om een geschikte datum te vinden.