Guust De Smul was de beste in de vorige editie van de crossduatlon Westrozebeke die traditioneel in de wintermaanden plaatsvindt. Ondertussen is de wedstrijd al twee keer verschoven en valt deze nu in de zomer. De Smul behoort opnieuw tot de favorieten.
Volledig scherm
Guust De Smul was de beste in de vorige editie van de crossduatlon Westrozebeke die traditioneel in de wintermaanden plaatsvindt. Ondertussen is de wedstrijd al twee keer verschoven en valt deze nu in de zomer. De Smul behoort opnieuw tot de favorieten. © RV

Guust De Smul wil ook in Crossduatlon Series uitblinken: “Odeyn wordt te duchten tegenstander in Westrozebeke”

duatlonHet wedstrijdcircuit dat het meest te lijden heeft gehad onder de coronacrisis is wellicht het nieuwe regelmatigheidscriterium van de Crossduatlon Series. In principe ging dit van start gaan in januari, maar corona deed vele wedstrijden de das om. De Crossduatlon van Westrozebeke werd ondertussen al tot twee keer toe verschoven, maar wordt zaterdag de openingsmanche van het regelmatigheidscriterium. Meer dan 125 atleten verschijnen er aan de start met daarbij heel wat mooie namen.

 1. Christian Brüls (STVV): “Blij met mijn knap doelpunt, maar vooral met de drie punten”

  Christian Brüls (STVV): “Blij met mijn knap doelpunt, maar vooral met de drie punten”

  Bij de laatste competitiewedstrijd van de eerste speeldag tussen Sint-Truiden en AA Gent werd voor de aftrap eerst materiaalmeester Benny Liebens gehuldigd voor zijn 26 jaren trouwe dienst bij de kanaries. Benny Liebens gaat een nieuwe uitdaging aan bij SV Belisia. Dorpsgenoot en ex-coach van STVV, Guido Brepoels overhandigde clubman Benny Liebens een shirt van STVV met nummer 26 op. De wedstrijd was amper op gang gefloten door scheidsrechter Boterberg of de Buffalo’s konden scoren langs Andreas Hanche-Olsen. De reactie kwam snel met de gelijkmaker van Ilombe Mboyo en na de rust werd spelmaker Christian Brüls matchwinnaar met een magistrale pegel in de kruising.
 2. Niels Driesen rondt aanvalswerk af met eerste zege en Belgische titel bij de tweedejaars nieuwelingen: “Verrassing, ook voor mij”
  Wielrennen BK tweedejaars nieuwelingen

  Niels Driesen rondt aanvals­werk af met eerste zege en Belgische titel bij de tweede­jaars nieuwelin­gen: “Verrassing, ook voor mij”

  Een week nadat hij de Limburgse titel aan Jarno Widar moest laten, is Niels Driesen (Acrog Tormans Balen) Belgisch kampioen bij de tweedejaars nieuwelingen geworden. De benjamin uit Nieuwerkerken was de beste van een kopgroep van drie renners. Liam Coninckx (Sport en Steun Leopoldsburg) werd knap derde. De nieuwe kampioen is heel blij met de driekleur, maar ook verrast. “Zeg dat wel, ik rekende mezelf niet bij de favorieten, maar ik heb wel een sterke koers gereden”, vertelt hij.