In de eerste manche van het regelmatigheidscriterium Duatlon Series kwam Guust De Smul als eerste over de streep. Zondag verdedigt de Oost-Vlaming zijn leidersplaats in de duatlon van Ieper.
Volledig scherm
In de eerste manche van het regelmatigheidscriterium Duatlon Series kwam Guust De Smul als eerste over de streep. Zondag verdedigt de Oost-Vlaming zijn leidersplaats in de duatlon van Ieper. © Bart Vandenbroucke

Guust De Smul verdedigt zondag in Ieper leidersplaats in Duatlon Series: “Binnen twee jaar ook Europees doorbreken”

duatlonIn Kortrijk gingen een kleine twee weken geleden de langverwachte Lotto Duatlon Series van start. Via een circuit van zeven wedstrijden gaat Triatlon Vlaanderen zo voor het eerst op zoek naar de meest regelmatige duatleet en duatlete. Een succesformule die ook het duatlon in ons land nieuw leven inblaast. Zondag staat in Ieper de twee manche op het programma. De kersverse Asperling Guust De Smul en de Wase Lotte Claes verdedigen er hun leidersplaats in het voorlopige klassement. 

  1. Nio Vandervorst is de nieuwe kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen: “Stiekeme droom die uitkomt”
    Wielrennen BK nieuwelingen

    Nio Vander­vorst is de nieuwe kampioen bij de eerste­jaars nieuwelin­gen: “Stiekeme droom die uitkomt”

    Nio Vandervorst (Acrog Tormans Balen) is de nieuwe Belgische kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen. De renner uit Zelem bij Halen was in Liedekerke de beste van een groep van veertig renners. De nationale kampioen zit nog maar twee jaar op de fiets, nu al kampioen worden, is meer dan een verrassing. “Misschien wel, maar eigenlijk heb ik er wel stiekem op gehoopt”, vertelt Vandervorst. “Tijdens de eindspurt heb ik pas in de laatste meters achterom gekeken, toen was ik helemaal zeker.”