Mike Van den Broek (l.) en Gunnar De Lepeleire (r.) werden met open armen ontvangen door de manager (m.) van Kaunas.
Volledig scherm
Mike Van den Broek (l.) en Gunnar De Lepeleire (r.) werden met open armen ontvangen door de manager (m.) van Kaunas. © RV

Gunnar De Lepeleire en Mike Van den Broeck, founders van podcast The Huddle: “Zelfs in Kaunas worden we met open armen ontvangen”

BASKETBALPodcasts winnen aan populariteit. Ook in het basketcircuit heeft m’n de weg gevonden naar het audio-medium. Tijdens de eerste lockdown kwamen basketfreaks Gunnaar De Lepeleire en Mike Van den Broeck met een lumineus idee op de proppen: The Huddle was geboren.

 1. Pieter Coolman (Knack Roeselare): “Het was een tijdje geleden dat ik sommige ploegmaats zag in Aalst”

  Pieter Coolman (Knack Roeselare): “Het was een tijdje geleden dat ik sommige ploegmaats zag in Aalst”

  Nadat het alom gekende virus het team van Knack Roeselare de voorbije weken flink in de greep had, kwamen de mannen van de West-Vlaamse kampioenenploeg duidelijk minder fris en zonder ritme aan de opslag in Aalst. De thuisploeg won na een knappe prestatie met 3-0. Details bepaalden de einduitslag en dan praten we niet over de betwiste fase op het einde van de tweede set. De afwezigheid van de nog steeds besmette spelverdeler Stijn D’Hulst woog zwaarder door.
 2. Heiveld Junior Open: Anastasia Huysegoms en Eline Bex voor het eerst in halve finale van een ITF-toernooi
  Tennis

  Heiveld Junior Open: Anastasia Huysegoms en Eline Bex voor het eerst in halve finale van een ITF-toer­nooi

  Voor internationaal juniorentennis is TC Heiveld een vaste pleisterplaats. Deze keer staat er in Sint-Katelijne-Waver een Grade 5-toernooi op de affiche. Nog twee landgenoten komen zaterdag in actie in halve finale: de Antwerpse Anastasia Huysegoms en de Limburgse Eline Bex. Voor beide jonge beloften is het de eerste keer dat ze de halve finale van een ITF-juniorentornooi bereiken.
 3. Yannick Glorieux na gelijkspel tegen Luxemburg: “De vermoeidheid begon door te wegen, maar belangrijkste is dat we in het najaar deelnemen aan EK-kwalificatie”

  Yannick Glorieux na gelijkspel tegen Luxemburg: “De vermoeid­heid begon door te wegen, maar belangrijk­ste is dat we in het najaar deelnemen aan EK-kwalifica­tie”

  In een lege Alverberg voor de return tegen Luxemburg speelden de Belgen 27-27 gelijk. De Red Wolves beleefden een moeizame avond en haalden niet hun niveau van de voorbije wedstrijden. De heenwedstrijd werd gewonnen in Luxemburg (26-32) en na dit gelijkspel mogen de Belgen deelnemen aan de kwalificatiecampagne van het EK 2024 die in het najaar van start gaat.