De heren van Olse Merksem verkeren in woelige water in zowel eerste nationale als Liga 1.
Volledig scherm
De heren van Olse Merksem verkeren in woelige water in zowel eerste nationale als Liga 1. © RV

Guido Hens en Olse Merksem blijven na twaalf matchen puntenloos achter: “Ik zie toekomst niet somber in”

HandbalHet seizoen van Olse Merksem verloopt voorlopig dramatisch. De Antwerpenaren staan na twaalf speeldagen op de bodemloze laatste plaats in eerste nationale, met drie punten achterstand op DB Gent en zeven eenheden op Doornik. Ook de herenploeg in Liga 1 is na zeven speeldagen puntenloos hekkensluiter. Voorzitter Guido Hens legt ons uit waar het fout loopt bij zijn geel-blauwe formatie.

 1. Piotr Konitz en Olse Merksem met vertrouwen na eerste competitiezege: “Ploeg klaarstomen voor de play-downs”

  Piotr Konitz en Olse Merksem met vertrouwen na eerste competitie­ze­ge: “Ploeg klaarsto­men voor de play-downs”

  Na vijftien nederlagen op rij was het afgelopen weekend eindelijk feest bij Olse Merksem, dat op eigen bodem Doornik met 26-25 wist te kloppen en zo voor het eerst dit seizoen punten pakt in eerste nationale. Merksem is al een tijdje zeker van deelname aan de play-downs, maar deze overwinning geeft de ploeg van Piotr Konitz wel een grote boost. Hubo Handbal komt zaterdagavond op bezoek in Sportcentrum De Rode Loop.
 2. Yuno Trouvilliers en SVD Kortemark verdedigen coleidersplaats tegen titelfavoriet Koksijde-Oostduinkerke: “We kijken niet naar hun grote namen”
  voetbal vierde provinciale A

  Yuno Trouvil­liers en SVD Kortemark verdedigen coleiders­plaats tegen titelfavo­riet Koksij­de-Oostduin­ker­ke: “We kijken niet naar hun grote namen”

  De voorbije weken speelden verschillende ploegen haasje-over in de titelstrijd in vierde provinciale A. SVD Kortemark klopte afgelopen weekend leider Adinkerke met 4-0, zodat het nu samen met Zarren aan de leiding komt, al heeft Zarren wel een beter doelpuntensaldo dan de geel-blauwe formatie. Kortemark speelt dit weekend op het terrein van Koksijde-Oostduinkerke, dé grote titelfavoriet, maar die met een nul op zes in een dipje verkeert en nu drie punten telt dan de leider.