Zondagmiddag start de Grote Prijs Rik Van Looy in Grobbendonk ter hoogte van het pas onthulde borstbeeld voor de Keizer van Herentals.
Volledig scherm
Zondagmiddag start de Grote Prijs Rik Van Looy in Grobbendonk ter hoogte van het pas onthulde borstbeeld voor de Keizer van Herentals. © Jurgen Geyselings

Grote Prijs Rik Van Looy zondag toch met 175 renners: “Dankzij de Rode Duivels!”

Wielrennen beloftenScenario’s durven snel wijzigen. De Grote Prijs Rik Van Looy komende zondag kan toch met 175 renners worden betwist. Wat de organisatoren voor een niet onbelangrijk stuk te danken hebben aan de Rode Duivels die zondagavond op het Europees kampioenschap voetbal de achtste finale spelen.

 1. Stéphane Demets en Rupel Boom 3.0 trekken naar Diegem voor eerste officiële opdracht van het seizoen: “Ik wil doorstoten in de beker”
  Voetbal Beker van België

  Stéphane Demets en Rupel Boom 3.0 trekken naar Diegem voor eerste officiële opdracht van het seizoen: “Ik wil doorstoten in de beker”

  Rupel Boom begint zondagnamiddag aan een nieuw hoofdstuk in zijn bestaan. Nadat de Spaanse overname vorig seizoen uitdraaide op een fiasco blies de Amerikaanse overnemer Nathan Crockett de club nieuw leven in. Een nieuwe technische staf onder leiding van coach Stéphane Demets en een fel vernieuwde spelersgroep beginnen dit weekend dus officieel aan hun seizoen. Met de competitieopener van volgende woensdag tegen Ninove in het vooruitzicht wacht zondag de generale repetitie tegen Diegem in het kader van de Beker van België.
 2. Jelle Geens komt met ambitie aan de start van het EK: “Ik wil meestrijden voor de overwinning”
  Triatlon

  Jelle Geens komt met ambitie aan de start van het EK: “Ik wil meestrij­den voor de overwin­ning”

  Het is een tijdje stil geweest rond Jelle Geens. De Limburger was maar liefst zes maanden buiten strijd en kwam pas begin juni terug in competitie. Corona, een gebroken pols, een fractuur aan het heiligbeen...Het waren niet de meest gezellige maanden voor Geens. Maar gelukkig is alle miserie achter de rug. Bij zijn wederoptreden in Leeds werd hij al meteen achtste en zaterdag wil hij strijden voor de medailles op het EK in München.
 1. Wederoptredende Kevin Vandendriessche wil opnieuw belangrijk zijn voor KV Kortrijk: “Tegen Union zijn we allesbehalve kansloos”
  Voetbal Jupiler Pro League

  Wederoptre­den­de Kevin Vanden­dries­sche wil opnieuw belangrijk zijn voor KV Kortrijk: “Tegen Union zijn we allesbehal­ve kansloos”

  KV Kortrijk trekt zaterdagavond naar het Dudenpark. De West-Vlamingen kunnen opnieuw rekenen op sterkhouder Kevin Vandendriessche. De 33-jarige Fransman speelde door een aanslepende blessure geen officiële wedstrijd meer sinds 20 maart. Maar tegen STVV maakte hij zijn wederoptreden. Vandendriessche is klaar om te knallen.