de jonge spits Gilles Vanrobaeys (L) in duel met Gilian Dupire.
Volledig scherm
de jonge spits Gilles Vanrobaeys (L) in duel met Gilian Dupire. © VDB

Gregory Mahau helpt Menen met twee treffers aan zege tegen rode lantaarn: “En nu de lijn doortrekken”

VOETBAL TWEEDE NATIONALETegen hekkensluiter SK Ronse was het bij KSCT Menen in de strijd om het behoud van moeten. Het team van trainer Pascal Verriest won overtuigend met 4-1. Gregory Mahau scoorde twee keer.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Doelman Juliaan Laverge (Rupel Boom) kwam met de schrik (en 11 hechtingen) vrij na botsing: “De coach beslist, maar ik voel me speelklaar”
  voetbal eerste nationale

  Doelman Juliaan Laverge (Rupel Boom) kwam met de schrik (en 11 hechtingen) vrij na botsing: “De coach beslist, maar ik voel me speelklaar”

  Juliaan Laverge kreeg vorig weekend voor het eerst sinds 18 september nog eens zijn kans in doel bij Rupel Boom nadat hij zijn plaats verloor aan Senne Vits. Lang duurde de terugkeer echter niet, want een kwartier ver in de wedstrijd tegen Winkel Sport kwam de 22-jarige Kortrijkzaan zwaar in botsing met tegenstander Dewaegemaeker en ploegmaat Vervoort. Die laatste liep daarbij een oogkasbreuk op, Laverge kwam er vanaf met ‘maar’ elf hechtingen. De 0-3-zege in Winkel maakte hij niet geheel bewust mee, maar komend weekend wil de goalie al te graag opnieuw deel uitmaken van basiself wanneer de Steenbakkers Jong Charleroi ontvangen.
 3. Anas Bouzerda schiet Krijnen Malle naar kwartfinale van beker: “Het was een thrillerwinst, maar uiteindelijk wel verdiend”
  Futsal eerste nationale

  Anas Bouzerda schiet Krijnen Malle naar kwartfina­le van beker: “Het was een thriller­winst, maar uiteinde­lijk wel verdiend”

  Vooraf werd het bekertreffen tussen Hamme en Malle aangestipt als ‘boeiend en evenwichtig’. Dat beeld werd werkelijkheid in de match. Malle opende sterk, maar zag de thuisploeg terugkomen op het einde van de veertig minuten. In de penaltyreeks haalden de Kempenaars het met 2-3, zodat de kwalificatie voor de kwartfinale een feit was.