Gouden Schoen Tine De Caigny nadat haar transfer naar Hoffenheim bekend raakte.
Volledig scherm
Gouden Schoen Tine De Caigny nadat haar transfer naar Hoffenheim bekend raakte. © Gregory Van Gansen / Photo News

Gouden Schoen Tine De Caigny (ex-Anderlecht) voelt zich goed na eerste weken bij Hoffenheim: “De stap hogerop die ik nodig had”

vrouwenvoetbalRed Flame Tine De Caigny tekende nog voor het behalen van de titel met Anderlecht bij de dames van Hoffenheim. Transparantie moet er zijn. De 24-jarige Beverse trok richting Duitsland als landskampioen en met de Gouden Schoen op zak. Klaar voor een tweede buitenlands avontuur na alleen succesvolle jaren in onze hoofdstad met vier landstitels op rij. En ruim anderhalve week ver in de voorbereiding heeft De Caigny zich de overstap nog niet beklaagd.

 1. Francky Dury (Zulte Waregem) wil op Union reactie zien: “Groot bewustzijn bij wie niet op de afspraak was”

  Francky Dury (Zulte Waregem) wil op Union reactie zien: “Groot bewustzijn bij wie niet op de afspraak was”

  In de vooravond speelt Zulte Waregem zijn eerste officiële competitiewedstrijd in 1A in het Joseph Mariënstadion van Union Sint-Gillis. Francky Dury moet het in Vorst zonder zijn geschorste topschutter Jelle Vossen stellen, “maar ik heb een goed gevoel bij het alternatief waar we al enkele dagen op trainden”, zegt de meest ervaren coach van de topreeks. “En ik heb eveneens een goed gevoel bij het bewustzijn dat mijn groep etaleerde na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Cercle Brugge.”
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 3. Hoe vervangt Dury zaterdag op Union zijn geschorste topschutter Jelle Vossen bij Zulte Waregem?
  voetbal eerste klasse A

  Hoe vervangt Dury zaterdag op Union zijn geschorste topschut­ter Jelle Vossen bij Zulte Waregem?

  Bij Zulte Waregem was het eventjes bibberen toen het bondsparket een schorsing van drie speeldagen voorstelde voor Jelle Vossen. De topschutter van Essevee werd in de extra tijd van de wedstrijd tegen Cercle Brugge uitgesloten voor een armslag naar Dimitar Velkovski. Uiteindelijk werd de straf teruggebracht naar één wedstrijd effectief, zaterdag op Union dus. Welke mogelijkheden heeft Francky Dury om Vossen daar te vervangen? We zetten ze even op een rijtje.